Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Clowntje Clusterfuck

25-02-2021 09:31

Meneer De Jonge,

Kijkt u wel uit?

Ik heb het idee dat de stress inmiddels zijn tol begint te eisen.

Ten eerste: u vergeet de balk.

U noemt de plannen van een groep in Herstel-NL verzamelde artsen, economen, onderzoekers en wetenschappers (zeg maar: mensen die meer konden dan de pabo afronden) om uit de coronacrisis te komen “levensgevaarlijk”.

Kan best zijn.

Maar iemand die verantwoordelijk is voor het mislukken van  “testen, testen, testen”, voor het mislukken van het bron- en contactonderzoek, voor het mislukken van het beschermingsmiddelenbeleid in de zorg, voor het mislukken van een corona-app, voor het mislukken van de vaccin-inkoop, voor het mislukken van een spoedige vaccinatie én die weer ijdeltuiterig op een ‘verboden plek’ (een niet-essentiële winkel) zonder mondkapje het verkeerde voorbeeld staat te geven voor een gezellig foto-momentje, moet misschien gewoon zijn -ik zeg het maar op z’n Rotterdams- zijn muil houwen.

Het door tot voor kort gerenommeerde economen als Barbara Baarsma van de Rabobank en Coen Teulings van de Universiteit Utrecht zo hartstochtelijk verdedigde herstelplan was misschien een splinter, maar met de balken uit uw ogen kan een biomassa-centrale een maand draaien.

Ten tweede: u verliest elk gevoel voor decorum.

GezondheidGezondheid

U ging gisteren in de Tweede Kamer als een ordinair bontkraagje tekeer tegen het Kamerlid Wybren van Haga.

Het voormalig VVD-Kamerlid, dat asiel kreeg bij FvD, waagde het om te vragen naar een onderzoek naar de relatie tussen toegediende vaccinaties in verpleeghuizen en uitbraken van corona één of twee weken daarna.

Eerst sprak u hem toe als een schoolmeester.

Toen hij volhardde, onderbrak u hem lomp midden in zijn betoog en begon te schreeuwen dat hij nepnieuws verspreidde, paniek zaaide en de volksgezondheid ondermijnde.

Even afgezien van het feit dat Van Haga qua verspreiding van nepnieuws, paniekzaaierij én ondermijning van de volksgezondheid niet in uw schaduw kan staan: buitengewoon pijnlijk om een minister in de Nationale Vergaderzaal zo ordinair bezig te zien.

Ten derde: u bent van God los.

Vier jaar geleden was ik bij de Tweede Kamerverkiezingen met hart en ziel en dag en nacht en blablabla lijsttrekker van Geenpeil. Zowel Geenpeil als ik faalde aan alle kanten. Ik was de dag na de verkiezingen dolgelukkig dat het erop zat en dat ik mijn oude leven -onder het motto ‘schoenmaker, blijf bij je leest’- weer kon hervatten.

Ik heb mezelf (en mevrouw Dijkgraaf) toen beloofd alleen nog maar dingen te gaan doen die ik wel kon.

Nu las ik in Trouw dat u bereid bent om in Rutte 4 nógmaals minister van Volksgezondheid te worden.

Als u na ál uw blunders, na ál uw niet nagekomen beloftes, na ál uw nepnieuws, zelfs richting kinderen, na ál uw paniekzaaierij,  en na ál uw de lichamelijke én geestelijke volksgezondheid én de economie ondermijnende activiteiten écht denkt dat u de juiste man op de juiste plaats bent, dan is er een steekje aan u los.

Dan moeten ze u – ik zeg ook dit maar op zijn Rotterdams –  opbergen in Maasoord.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Dan gaat u het misschien eindelijk snappen.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren, waarvoor mijn dank, dan kan dat via Ahmed of via mevrouw Dijkgraaf.