Politiek

GroenLinkse hoofddoekhoop in bange tijden Kauthar Bouchallikht ‘volgde mediatraining bij Moslimbroeders’

04-03-2021 10:46

Kauthar Bouchallikht (Beeld GroenLinks)

En wéér een scoop van ”’extreemrechts”’ medium Carel Brendel inzake de het islamitische paard van Troje dat via GroenLinks de Tweede Kamer in wordt gereden dat Kauthar Bouchallikht heet. Zij volgde in haar FEMYSO-tijd volgens Brendel namelijk niet één keer maar zeker twee keer een ‘internationale’ mediatraining bij de Turks-Britse organisatie Sinan Wren Foundation. En die ‘foundation’ wordt bestuurd door keurige, vriendelijke, vreedzame en tolerante…moslimbroeders.

Dat is niet zo heel gek, aangezien vrijwel alles in het leven van Bouchallikht in het teken staat stond van de Moslimbroederschap, maar wel nieuw. Het kostte Brendel enige moeite om te achterhalen wie precies schuil gaan achter die ‘foundation’ omdat al die stichtingen, organisaties, foundations usw. die worden gerund door Moslimbroeders meestal liever niet vertellen dat het wordt gerund door Moslimbroeders.

Prima speurwerk weer van Brendel, het lijkt potjandorie wel alsof de ”’extreemrechtse media”’ gewoon hun werk doen en (aankomend) Kamerleden kritisch tegen het licht houden. Iets waar islamofiele Klaver-gezinde media zoals Trouw, AD, Parool, Volkskrant, Trouw, Trouw, Trouw, Trouw, Trouw, Trouw, Trouw, Trouw, Trouw, AD, Trouw, Trouw, Trouw, Trouw, AD en Trouw vaak wat meer moeite mee hebben want wie wil nu ‘islamofoob’ worden genoemd?

Carel Brendel heeft alles keurig onderbouwd in een lang artikel bomvol harde beweringen en glasheldere bewijzen maar vooral de laatste twee alinea’s schrijven waarover het uiteindelijk écht gaat en waarover Jesse Klaver toch eens wat verstandigs moet zeggen, wil hij nog een béétje zetels meekrijgen straks. Vragen om te beantwoorden zijn er immers genoeg:

“Al met al was Bouchallikht nog drukker dan gedacht actief in de jongerenbeweging van de Moslimbroeders. Het blijft een raadsel dat – hoewel ze is opgegroeid in dit milieu – ze als vice-voorzitter van FEMYSO nooit iets van hun bemoeienis heeft gemerkt. Opgroeien in deze kring betekent uiteraard niet dat iemand gevangen zit in bepaalde opvattingen, maar tot dusver heeft de kiezer niet vernomen hoe zij zich heeft losgemaakt.

De belangrijkste vragen in dit dossier zijn overigens niet aan haar gericht, maar aan Jesse Klaver en de partijleiding van GroenLinks. Waarom stond FEMYSO niet in haar partijbio? Heeft GroenLinks uitgezocht waar FEMYSO voor staat? Waarom nam GroenLinks klakkeloos het FEMYSO-frame over dat alles de schuld is van extreemrechtse bloggers? En de hoofdvraag: waarom moest het seculiere Kamerlid Nevin Özütok, die haar sporen heeft verdiend als critica van het Erdogan-regime, naar een onverkiesbare plaats verdwijnen ten gunste van een nieuweling, die bestuurlijke ervaring heeft opgedaan in een organisatie van de Moslimbroeders?”