Politiek

‘Fractievolger’ Arnhem Centraal wenst alle SGP’ers ‘ziekte waardoor ze uiterst pijnlijk en langzaam uitsterven’ toe

06-03-2021 17:35

CC-foto: Rob Dammers. Foto aangepast door TPO.

Wat een ‘fractievolger’ is weten wij niet en van Peter Verdijk hadden we ook nog nooit gehoord maar deze Peter Verdijk is dus ‘fractievolger’ van de lokale Arnhemse partij Arnhem Centraal. (Erg succesvol is dat ‘fractievolgen’ bij Arnhem Centraal nog niet.) Die partij zit nóg niet in het college van B&W maar omdat in Arnhem D66 uit het college is geduwd (omdat niemand met D66 kon samenwerken, lol) voert Arnhem Centraal gesprekken met de resterende coalitiepartijen GroenLinks, PvdA en VVD om toe te kunnen treden tot de coalitie.

Anyway, ‘fractievolger’ Verdijk van misschien wel coalitiepartij Arnhem Centraal las op een mooie dag het partijprogram van de SGP en omdat hunnie van de SGP niet voor het homohuwelijk zijn maar ‘fractievolger’ Verdijk wel besloot Arnhem Centraal-‘factievolger’ Verdijk het onderstaande op zijn Facebook te gooien:

 

Artikel gaat verder na afbeelding.

 

Dat is natuurlijk niet zo aardig, SGP’ers zijn ook gewoon mensen (en hebben bovendien God én Jezus achter zich staan, wie wil daar nou ruzie mee?) en als je gelieerd bent aan een toch al niet zo stabiele partij die graag toe wil treden tot een coalitie is het een pijnlijke dood toewensen aan collegapolitici niet zo’n heel goed idee.

Dus werd de Facebook-post weer verwijderd en kwamen er weer de obligate excuses waardoor wederom duidelijk is dat kwetsende dingen op social media plaatsen weinig heeft te maken met anonimiteit (maar veel met het nachtelijke tijdstip van plaatsen, alcoholgebruik en allerhande frustrerende zaken in de persoonlijke levenssfeer die zich nou eenmaal drempelloos laten vertalen in door verder menselijke emotie gedreven woedende teksten op social media).

Gelukkig had Omroep Gelderland het screenshot nog omdat internet nooit iets vergeet en daarom kunt ook u meegenieten van  de eeuwigdurende soap die lokale politiek heet. (Leestip: ‘gemeente Arnhem discriminatie doofpot‘ in Google.)

Lees ook: Kees van der Staaij – Het Redelijk Alternatief