Politiek

VVD Statenlid Noord-Holland hekelt prijs voor Sylvana Simons (Bij1) (Update: VVD’ster trekt kritiek soort van in, partij geeft de schuld aan TPO)

07-03-2021 21:03

Sylvana Simons. Foto: Maarten Brante.

Met updates – VVD Noord-Holland neemt soort van afstand van uitspraak Statenlid én geeft TPO de schuld

Sylvana Simons krijgt een prijs van de provincie Noord-Holland. De regionale VVD vindt dat maar niets. Statenlid Grethe van Geffen in haar blog deze zondag:

“Simons is een vrouwelijke Wilders, een sterke debater die haar punt weet te maken over de groepsindeling van mensen in de vorm van identiteitspolitiek. Door de kracht van herhaling weet ook zij een verrassend groot aantal mensen te overtuigen van haar visie, dat vooral kleur en tevens sekse allesbepalende factoren zijn in relaties tussen mensen en in de inrichting van de samenleving: factoren waar geen ontsnappen aan is. Dat dit haar persoonlijke ervaring is, vormt geen probleem – het probleem start bij de veralgemenisering van die ervaring, en de vele aanvaringen die ontstaan in haar contacten met mensen die blijven hechten aan hun eigen ervaring. Simons raakt verwikkeld in het ene conflict na het andere en draagt net als Wilders bij aan de polarisatie in de samenleving. Dat mag, maar het is geen voorbeeld.”

Update 22.50 – Annabel Nanninga (JA21), ook Statenlid in Noord-Holland:

Update 22.39 – Van Geffen lijkt enigszins geschrokken van haar kritiek op Simons. Ze laat weten:

Dat is niet helemaal waar, want eerder op zondag deed ze haar beklag toch echt als Statenlid:

Maar daar denkt de VVD Noord-Holland anders over:

Simons in een reactie op Twitter: