Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Eva Jinek

12-03-2021 09:31

Beste Eva,

Heel goed dat je Nieuwsuur probeert te imiteren en politici eindelijk eens kritisch gaat aanpakken.

Jammer dat je niet zo goed bent als Jeroen Wollaars of Mariëlle Tweebeeke van Nieuwsuur.

Die slopen zo’n Jesse Klaver en Wopke Hoekstra gewoon in hun eentje door ze kritisch te bevragen over hun verkiezingsprogramma en door ze te confronteren met sympathiserende studiogasten die hun mooie praatjes doorprikken.

We weten dankzij interviewers van niveau als Wollaars en Tweebeeke nu van Jesse Klaver dat hij bossen blijft verbranden om het klimaat te ‘redden’ en dat Kamerleden die warme banden onderhouden met de terroristische Moslimbroederschap van harte welkom zijn bij zijn partij. En van Wopke Hoekstra dat mensen in loondienst die de pech hebben hun baan kwijt te raken al na één jaar ook financieel naar de knoppen gaan.

Ik snap dat jij ook wilt scoren.

Thierry Baudet aanpakken, wat je gisteravond deed, is natuurlijk helemaal prima.

Maar voorkom dat mensen je unfair noemen.

The devil is (wat dat betreft) in the details.

Je aankondiging van de likkende teckel Jaïr Ferwerda die bij Theo Hiddema langsging, vond een enkeling bijvoorbeeld nogal verdacht.

Je zei: “Theo Hiddema, één van je trouwste companen, stapte ook op. En Jaïr is vandaag even bij hem langs gegaan…”

Die ‘rechercheurs’ waren vast mensen van buiten Amsterdam.

Want die vonden het raar dat Jaïr en Theo een stevige griep riskeerden door tijdens hun keuvelarijtje buiten op de windstille Herengracht alleen een colbert te dragen, terwijl zij elders in het land gisteren de hele dag uit hun verschoning waaiden.

En die dus maar concludeerden dat het geen gisteren spontaan bedacht bezoekje aan Hiddema was, maar een lang geleden geregisseerd en gefilmd opzetje.

Tja, zo kun je op elke slak zout leggen.

Er waren bijvoorbeeld ook mensen die het niet fair vonden dat je de roast van Thierry Baudet niet liet doen door een cabaretier, maar door je makkertje Martijn Koning.

Die hadden verwacht dat de uitzending met húmor zou worden afgesloten. En die kregen Martijn Koning, die de hele familie Baudet, inclusief eventuele kinderen, gebruikte om duidelijk te maken dat Baudet racisten en antisemieten alleen maar naar de mond praatte om hun stemmen te winnen. Of zoiets.

Het was allemaal zo… hoe zeg ik dat netjes, zo ordináir…

Mijn conclusie was dan ook: Wollaars/Tweebeeke een 9, Jinek een 4.

Maar je kunt je nog revancheren.

Sigrid Kaag.

Heb je gezien dat zij een donatie van 7500 euro heeft ontvangen van het bedrijfje van D66’er Mark Koek die is ingehuurd door D66-minister Kajsa Ollongren om de verkiezingssoftware te controleren? (cc. Peter Plasman)

Die twee presentatoren van De Vooravond en het donkerharige blondje van WNL’s Goedemorgen Nederland mochten er gisteren en vanochtend van Shula Rijxman niet naar vragen, dus dit is je kans!

Groet,

JanD

PS. Cadeautje!

UPDATE RTL Nieuws-verslaggever Floor Bremer heeft ook door dat ze misbruikt is en probeert de schade te beperken.

En zo ziet een zich distantiërende Floor Bremer eruit:

PS2. Heb jij ook weleens last van weemoedige gedachten? Ik wel!

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren (waarvoor mijn dank!), dan kan dat via Ahmed of via mevrouw Dijkgraaf.