Politiek

Bonusquote: ‘In Nederlandse politiek is immigratie taboe-onderwerp’

13-03-2021 20:02

“Eind februari verscheen het rapport Grenzeloze verzorgingsstaat: de gevolgen van immigratie voor de overheidsfinanciën, geschreven door vier gerenommeerde wetenschappers, verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Hun bevindingen liegen er niet om. De nettokosten van niet-westerse immigratie bedroegen over de periode 2015-2019 gemiddeld €27 miljard per jaar.

In de Nederlandse politiek is immigratie een taboe-onderwerp.

Maar waarom het onderwerp niet op een rationele manier besproken kan worden, is geheel onduidelijk. De aanhoudende stroom immigranten is medeverantwoordelijk voor de problemen op de woningmarkt, de verkeerscongestie, de belasting van het milieu, en verlies aan open ruimte. Precies die conclusies werden achttien jaar geleden al door het CPB getrokken. Sindsdien zijn er een miljoen migranten bijgekomen.”

Dit klopt. En achttien(!) jaar nadat het keurige en onverdachte CPB al harde conclusies trok over Opvangland Nederland is er om precies te zijn he-le-maal niets veranderd. En wil de UvA zelfs hun logo van dat rapport gecensureerd hebben, want kritische wetenschap is natuurlijk leuk, maar onwelgevallige conclusies zijn natuurlijk gewoon bashen. Quote uit Telegraaf.