Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Sigrid de Faker

14-03-2021 09:31

Mevrouw Kaag,

Wéér vreselijk om u gelachen deze verkiezingscampagne!

Nee, niet omdat u hebt aangetoond dat de NPO in haar rol als Kaagkanaal helemaal nérgens meer voor terugdeinst. Zelfs bereid is vlak voor de verkiezingen de nummer 46 (!) op de kandidatenlijst van uw partij tien minuten zendtijd te geven voor een miljoenenpubliek. Tien minuten waarin blijkt dat de  de mevrouw in kwestie maar één ding wel kan: de zus van Ellie Lust zijn.

Dat ze bij de NPO (en bij het programma van dat neppertje van RTL) allemaal een harde plasser of natte poes krijgen bij het idee dat ze hun kijkers op uw warme persoonlijkheid en uw liefde voor het Nederlandse volk mogen trakteren, is niet bepaald nieuw.

Nee, het ging om een tweet die u de jongens en meisjes van de propaganda-afdeling van uw partij gisteravond laat liet versturen.

Want jullie waren weer eens betrapt.

En toen kwam dit:

Ik dacht: ik ken die tekst.

En opeens herinnerde ik ‘m me.

Uit begin december 2020.

“We hebben in de partij last van mannen die hun macht misbruiken om jonge vrouwen in bed te krijgen. Dat is buitengewoon vervelend, zeker nu het naar buiten is gekomen. We onderzoeken wat er aan de hand is en waar het vandaan komt.”

En vervolgens besteedde u tienduizenden euro’s om het deksel weer op de doofpot te krijgen.

Doe dat in dit geval svp niet, Majesteit.

KokenKoken

Ik weet wel dat het geld bij u tegen de plinten klotst nu een milieu-activist met een miljoen euro uw aandacht heeft gekocht en een IT-bedrijf dat een klusje van mevrouw Ollongren heeft gekregen ook met donaties loopt te strooien, maar het kan sneller.

Spreekt u een beetje Engels?

Oké, komt-ie: Click on this link.

En als u geen zin heeft om te scrollen en geld geen rol speelt: Click on this link.

Zo, opgelost!

En voor mensen die op Twitter niet meer lastig gevallen willen worden door een politieke partij die de verkiezingen probeert te manipuleren door fakenews te verspreiden, is er trouwens een trucje.

Kijk maar:

 

Als Twitter maar genoeg van die meldingen binnenkrijgt, dan kan het account zelfs permanent verwijderd worden.

Dat lijkt me een mooie uitdaging voor een regenachtige zondag :-)

Zo!

Ga ik nú die gasten van Geenstijl en TPO uit hun nest bellen met de vraag wat het kost om bereik bij ze te kopen voor het instructiefilmpje uit dit Briefje van Jan.

Groetjes!

JanD

PS. Cadeautje! Past echt bij níemand zo goed als bij u!

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren (waarvoor mijn dank!), dan kan dat via Ahmed of via mevrouw Dijkgraaf.