Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan de kiezer

17-03-2021 09:01

Beste kiezer,

Als u vandaag op de VVD, het CDA, de PvdA, D66 en waarschijnlijk ook de ChristenUnie stemt, bent u er mede verantwoordelijk voor dat een verrader de eerste vice-premier van ons land wordt.

Sigrid Kaag.

PVV-leider Geert Wilders noemde Sigrid Kaag gisteravond in het laatste lijsttrekkersdebat een verrader omdat ze als moslima verkleed op bezoek ging bij de president Hassan Rouani van Iran, het land waar homo’s worden opgehangen en vrouwen die hun sluier afwierpen in elkaar werden geslagen en in de gevangenis verdwenen.

Niet het beste voorbeeld dat Wilders had kunnen uitkiezen om te bewijzen dat Sigrid Kaag een verrader is.

Er zijn namelijk twee veel betere.

Een oud en een nieuw voorbeeld.

Mode 2021Mode 2021

Het oude voorbeeld: haar geheim gehouden huwelijk in 1993 met een minister uit het schaduwkabinet van PLO-leider Yasser Arafat.

Kaag werkte in een vertrouwensfunctie voor het ministerie van Buitenlandse Zaken en hield om die reden voor haar werkgever haar relatie en later huwelijk met deze Anis al-Qaq geheim. Dit terwijl ze wist dat haar man een direct lijntje had met Arafat, de man die door Israël en de Verenigde Staten werd gezien als een terrorist.

Dat lijkt niet alleen mij een vorm van landverraad, dat vond ook het ministerie van Buitenlandse Zaken landverraad. Ze werd niet voor niets uit haar vertrouwensfunctie ontslagen toen alsnog uitlekte dat de ‘tandarts’ met wie ze getrouwd was, diende onder de terrorist Arafat.

Dus ja, Sigrid Kaag is een landverrader en wie op de VVD, het CDA, de PvdA, D66 en waarschijnlijk ook de ChristenUnie stemt, weet dat zo iemand de eerste vice-premier gaat worden.

Het nieuwe voorbeeld: haar verraad aan de Nederlandse burger.

Gisteravond snoefde Sigrid Kaag in debat met SP-voorvrouw Lilian Marijnissen dat D66, de partij die het raadgevend referendum in Rutte 3 eigenhandig om zeep heeft geholpen, het voorstel van een bindend correctief referendum steunt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Gelukkig herinnerde Marijnissen haar (en jullie) eraan dat Kaag verdragen die de EU afsluit uitzondert van dat correctief referendum.

Kaag zei: “Verdragen zijn zo belangrijk… Wanneer een kabinet via zorgvuldige parlementaire controles tot een verdrag overgaat, dan moet je niet via een correctief bindend referendum dat nog willen wijzigen. Daar is goed over nagedacht.”

In gewoon Nederlands: “Daar moet het volk z’n muil over houden.”

Niet alleen een landverrader dus, ook een volksverrader.

Wie op de VVD, het CDA, de PvdA, D66 en waarschijnlijk ook de ChristenUnie stemt, geeft de sleutel van ons land aan Sigrid Kaag.

Aan de marionet van Palestina en Brussel.

Zelf weten natuurlijk.

Maar mijn keuze is het niet.

Ik stem liever op een partij die zich verzét tegen land- en volksverraders.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Tevens: laatste waarschuwing. En anders moet je het zelf maar weten ook.

PS2. Aflevering 3 van de Nare Jongens Podcast over de verkiezingen:

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren (waarvoor mijn dank!), dan kan dat via Ahmed of via mevrouw Dijkgraaf.