Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Sidney Smeets

19-03-2021 09:31

KlussenKlussen

Beste Sidney,

Eén van de allermooiste gevolgen van het feit dat D66 bij de Tweede Kamerverkiezingen 28  27  26  25  24 23 24 zetels heeft behaald is dat jij in de Tweede Kamer komt.

Jij gaat die partij namelijk nog wel in verlegenheid brengen, vermoed ik zo.

En dan doel ik niet op je arbeidsverleden.

Toen jij tassendrager van VVD-Kamerlid Erica Terpstra was, was die partij volgens mij nog niet crimineel en indien wel, dan is al het bewijsmateriaal allang in de shredder verdwenen. Dus wat dat betreft ben je safe.

Dat je als advocaat vieze mannetjes die er met gebruik van een lokpuber waren ingeluisd uit de gevangenis hield, de zaak tegen één van de verdachten in de beruchte Amsterdamse zedenzaak achter gesloten deuren wilde laten behandelen en samen met je compaan Spong suggereerde dat de Almeerse grensrechter Richard Nieuwenhuizen niet door wat ‘Amsterdams’ tuig was doodgetrapt, maar overleed door een toevallig tijdens het kopschoppen ontstaan sneetje in zijn halsslagader is ook niet gevaarlijk.

Het excuus dat elke verdachte recht heeft op een advocaat en dat die advocaat alles moet doen om zijn cliënt te verdedigen, is valide. Dat de leugens die daarbij gebruikt worden een klap in het gezicht zijn van de slachtoffers is iets waar de advocaat in kwestie alleen tegenover de spiegel verantwoording voor hoeft af te leggen.

Nee, ik doel op iets heel anders.

Op jouw geliefde medium Twitter gaat een oproep rond van een ogenschijnlijke BIJ1-aanhanger met de naam Jelle.

Nou is natuurlijk niet wettig en overtuigend bewezen dat met ‘s*dn*y sm**ts’ ‘Sidney Smeets’ wordt bedoeld en als ‘Sidney Smeets’ wordt bedoeld, dat jíj die ‘Sidney Smeets’ bent. Er zijn meer hondjes die Fikkie heten (hoewel…).

Jelle schreef ook nog dit:

Dat ‘(nog)’ is een mooie cliffhanger :-)

Daarna bleek dat ‘het’ volgens de ‘besties’ van Jelle meer dan ‘een paar keer’ zou zijn voorgekomen.

Kijk maar:

Oei!

Nu is eigenlijk alleen nog de vraag wat dat ‘het’ is.

En wat ‘niet zulke fijne ervaringen’ zijn.

 

Is Jelle een kroegbaas en heb je een keer of tien een kroeg verlaten zonder de rekening te betalen?

Is Jelle een taxichauffeur en ben jij zo’n krent die de taxichauffeur nooit fooi geeft en wil Jelle nu een boycotactie op touw zetten?

Of is hier iets ernstigers aan de hand?

Iets waarvan Sigrid Kaag zou zeggen: “D66 moet vooroplopen als het gaat om een veilige omgeving. Laat glashelder zijn: iedere melding van ongewenst gedrag is er één teveel. Het past niet en het hoort niet. In de partij die ik leid is daarvoor geen plaats”?

Ik ga daar natuurlijk niet vanuit, want jij lijkt mij echt een héél nette en integere vent enzo, maar ik ben wel heel benieuwd! En ik denk Dion Graus ook.

Heb jij énig idee waar Jelle op doelt?

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Dan kom je niet met lege handen tijdens je werbezoeken.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren (waarvoor mijn dank!), dan kan dat via Ahmed of via mevrouw Dijkgraaf.