Ondernemen & zzp

Het ontbinden van een geregistreerd partnerschap

24-03-2021 20:27

Een geregistreerd partnerschap beëindigen kan op verschillende manieren. Als er geen minderjarige kinderen zijn, hoef je niet perse naar de rechtbank om het geregistreerd partnerschap te laten ontbinden.

Ontbinden geregistreerd partnerschap: de gemeenschappelijke boedel

Je kunt dit ook doen door gezamenlijk een overeenkomst op te stellen waarin de gemaakte afspraken staan, bijvoorbeeld over de gemeenschappelijke boedel.

De gemeenschap van goederen waarvoor de partners bij het aangaan van het geregistreerd partnerschap kozen, is nu van toepassing.

Alleen de goederen en schulden die door het geregistreerd partnerschap van de partners gezamenlijk zijn geworden, moeten nu verdeeld worden.

Geregistreerd partnerschap ontbinden: koophuis

Indien sprake is van een koophuis op naam van beide geregistreerd partners, moeten de afspraken over het koophuis en de hypotheek ook in de beëindigingsovereenkomst komen te staan.

Je kunt hierover onderhandelen met je ex partner. Er moeten namelijk afspraken worden gemaakt worden over alle gezamenlijke bezittingen en schulden. Dit kan ook gaan over partneralimentatie en pensioen.

Lees verder op LSLegal.Online >>>

 

Lees ook: Trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan bij het kopen van een woning?

Lees ook: Wanneer heb je recht op een billijke vergoeding bij ontslag?

Lees ook: Verhuurder mag ouders huurder niet weren uit zijn kamer