Ondernemen & zzp

Ondernemers massaal kapot gemaakt door NOW-toeslagenaffaire, soort van belastingdiensthorror II

27-03-2021 17:11

“„De meeste ondernemers willen er niet voor uitkomen maar als niemand z’n cijfers laat zien, weet niemand wat er gaande is in het land. Heel veel ondernemers staat het water aan de lippen.” Dus publiceerde het stel een rekensommetje op Linkedin en Facebook. Totaal uitgestelde betalingen en schulden: 522.103 euro. Dik een half miljoen in de min.

Daarnaast moeten de ondernemers twee ton aan NOW-loonkosten terugbetalen. „Wij vallen tussen wal en schip. Dat komt door het geautomatiseerde proces. Wij moeten online vragenlijsten invullen. We glijden een trechter in en aan het einde van de rit rolt er een besluit uit: ’0 euro steun. Alles moet terug’. Wij vallen net overal buiten. Dat komt mede door de ijkpunten die de overheid hanteert. Het is net een flipperkast. Komt door een te strikte hantering van de regels waardoor we onvoldoende financiële steun krijgen. Dit wordt de nieuwe toeslagenaffaire.”

We hebben, op voorschrift van de overheid en omdat we graag willen meewerken, geïnvesteerd in handgels, handschoenen, karretjes voor de bediening. We hebben dus eigenlijk geld uitgegeven om minder omzet te krijgen. We lossen het samen wel op, was het mantra steeds.”

Marcel wil een beweging ontketenen. „Er moet een kentering komen.””

Toen de coronacrisis uitbrak en in Nederland Jaap van Dissel feitelijk de macht greep, moest de horeca per direct kapot. Maar, om er voor te zorgen dat de Rutte-doctrine ook na 10 jaar kon worden voortgezet loog Mark Rutte (VVD), onder andere verantwoordelijk voor het kapot laten gaan van tienduizenden gezinnen middels de belastingtoeslagenaffaire, dat ondernemers heus wel op steun van de overheid konden rekenen want ‘we lossen het samen wel op’.

Zoek je als ondernemer juridische hulp? Klik hier.

De leugens van Rutte werkten, zoals ze altijd werken, en het domme maar wanhopige volk stemde gewoon wéér massaal op de VVD. Alsof er niets was gebeurd. Alsof het volk was bedwelmd en eeuwig sluimert zonder ooit te worden gewekt.

En toen bleek ineens hoe groot de Rutte-leugens dit keer zijn: heel veel horeca-eigenaren die een NOW-subsidie hebben gekregen moeten nu ineens alles weer terugbetalen omdat volgens schimmige en zompige bananenrepubliekregeltjes blijkt dat ze met terugwerkende kracht toch geen recht hadden op NOW-subsidies. Zoals ook die tienduizenden, toch al weinig verdienende gezinnen in Nederland in een Kafkaeske nachtmerrie werden gestort omdat onbekende en onzichtbare ambtenaren van de Belastingdienst plotseling bepaalden dat die gezinnen toch geen recht hadden op kinderopvangtoeslag (al hadden ze er gewoon wel recht op, de waarheid doet bij het systematisch intimideren van burgers niet ter zake, dat weet elke tiran).

Net als die tienduizenden gezinnen die werden verpletterd onder het dictatoriale gewicht van een kabinet dat bestond uit partijen die nu Pieter Omtzigt willen kaltstellen omdat hij het waagde de macht te bekritiseren worden nu tienduizenden horeca-ondernemers als kakkerlakken vermorzeld onder de hiel van Rutte c.s. Midden in de grootste en ergste crisis ooit moeten horecagezinnen plotseling schulden gaan terugbetalen. Schulden van leningen waarvan ze dachten dat ze daar recht op hadden, omdat de overheid beloofde het ‘samen’ met die horecagezinnen zou gaan oplossen. Schulden die ze niet kúnnen betalen omdat ze na een jaar van de meest gruwelijke Van Dissel-lockdown-onderdrukking nul omzet hebben gedraaid dus nul winst hebben gemaakt.

Nogmaals: de waarheid doet in een tirannie niet ter zake.

Over ‘samen’ gesproken: in het horeca-huisblad Misset Horeca staat nog een mooie quote van de hierboven geciteerde horeca-ondernemer Marcel Hansen over de ”’menselijke maat”’ bij een door belastinggeld overeind gehouden systeembank als ING (bekend van witwasschandalen en torenhoge bonussen):

“Bij huisbank ING kreeg Hansen nul op rekest toen hij vroeg om uitstel van de aflossingen. ‘In de bankencrisis is die bank wel overeind gebleven met ons geld… Samen is er gewoon niet bij. Ook niet wat medewerkers betreft. Ik heb me aan de belofte gehouden om zo veel mogelijk mensen in dienst te houden, naar nu blijkt zonder enige steun… Het is zo krom als het maar zijn kan.’”

Je zult maar horeca-ondernemer zijn en tot de conclusie moeten komen dat half Nederland gewoon wéér VVD heeft gestemd…

Wie er, net als ondergetekende, ook van is overtuigd dat de bananenmonarchie Nederland moreel totaal failliet is en de bestuurlijke kaste door en door corrupt en het systeem volledig is doorgerot doet er goed aan even verder te bladeren door deze  editie van Misset Horeca. Die staat namelijk VOL verhalen van horeca-ondernemers die kapot gaan, omdat ze miljoenen en miljoenen schuld hebben, van ondernemers die dachten hulp te krijgen maar dankzij groezelige regeltjes buiten elke boot vallen, van kroegbazen die zich hun hele leven schompus hebben gewerkt en nu lijdzaam moeten toezien hoe hun levenswerk de vernieling in wordt gedraaid.

Zoek je als ondernemer juridische hulp? Klik hier.

En je weet: dit is nog maar het topje van de ijsberg. Dit is slechts een heel klein beetje pus dat uit de etterende zweer die Nederland B.V. heet komt stromen. Als gestolde lava op de zeebodem, de krater van een toekomstige vulkaan.