Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Sigrid Kaag

30-03-2021 09:31

D66-leider Sigrid Kaag.

Mevrouw Kaag,

Er zijn mensen die denken dat u zo’n geniale strateeg bent, dat u Mark Rutte als premier hoopt op te volgen door Kajsa Ollongren expres dat ‘Positie Omtzigt – functie elders’ te laten ‘lekken’.

Nu het met een maandenlange propagandacampagne in samenwerking met alle publieke en Luxemburgse zenders mislukt was.

Wat een sukkels.

Dan zouden wij (en vooral: de Kamerleden) dus moeten geloven dat alleen Mark Rutte de professionele lastpost Pieter Omtzigt wilde lozen en dat die ‘nieuwe politiek’ van D66 de leden van het partijkartel daadwerkelijk wilde genezen van de karakterkanker waarmee de capo di tutti capi ze had besmet.

Twee grote leugens.

Rutte én u willen doordenderen (klimaat, immigratie, EU, doofpot) en daarbij moeten mensen mét principes, die het beste voor hebben met vooral kwetsbare inwoners van Nederland, jullie in de coalitie niet voor de voeten gaan lopen. Niet voor niets pleiten Jorritsma en Ollongren in hun laatste brief subtiel alleen de fractievoorzitters waarmee ze spraken vrij. Rutte én u, waarmee ze ook spraken, zijn immers geen fractievoorzitters (evenmin als Hoekstra).

En dan die ‘nieuwe politiek’.

LOL.

Tót de verkiezingen verlaagde u zich met geveinsd plezier tot contacten met bujjjgejjjs en was geen medium u te min om uw mantra’s af te draaien, erna zweeg u als het graf.

U liet u het liegen over de kwestie Omtzigt over aan iemand die daar veel beter in is dan u: Mark Rutte.

Daarna zweeg u weer als het graf.

Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Pas toen het debat over de faal van Ollongren waar volgens Rutte en u geen spráke van kon zijn onvermijdelijk was, stuurde u een tweetje de wereld in waarin u zo’n debat alsnog steunde. Uw verklaring: “Belangrijk dat alle stappen van de verkenning transparant verlopen.”

Daarna zweeg u weer als het graf.

Tot Jorritsma en Ollongren die brief stuurden waarin ze het parlement zand in de ogen wilden strooien met die ‘fractievoorzitters-truc’.

Toen wist u niet hoe snel u ze moest bedanken voor het feit dat ze verantwoordelijkheid namen voor wat er was gebeurd. ‘Namen’, wat iets anders is dan: zijn.

Ook u paste de ‘fractievoorzitters’-truc toe.

En als kers op de taart schreef u over Pieter Omtzigt: “Kamerleden moeten zich te allen tijde beschermd weten.”

Huh?

Waar kenden we dat ook alweer van?

Oh ja, 10 december 2020.

“Ik leid een partij waar we respectvol met elkaar omgaan en die voor iedereen een veilige werkomgeving en politieke vereniging moet zijn.”

Dat was het zinnetje waarmee u dat flutonderzoek naar #MeToo-affaires inleidde en dat leidde tot de conclusie: niks aan het handje, al kunnen mensen (lees: vrouwen) natuurlijk andere gevóelens hebben.

Beter kun je toekomstige slachtoffers van #MeToo-affaires niet ontmoedigen…

Als íemand sinds 17 maart bezig is met ‘oude politiek’, met het liegen, bedriegen en verdraaien waarmee het partijkartel onder leiding van Mark Rutte parlementaire geschiedenis heeft geschreven, bent u het.

U eindigde uw reactie op het vodje van Jorritsma en Ollongren met de zin dat u deze week het debat met de oud-verkenners namens D66 gaat voeren.

Zou u dat wel doen?

Ik bedoel: zou u geen corona-besmetting veinzen?

Gisteren deden uw vrouwtjesmakers nog een dringend beroep op meerdere parlementair verslaggevers om voor de bujjjgejjjs te verzwijgen dat de verkiezingscampagne u dusdanig heeft gesloopt, dat u al bijna twee weken oververmoeid thuis zit.

Pieter Omtzigt, die zich jarenlang de pestpokken werkte voor de Nederlandse bevolking en daarvoor nu fysiek even de prijs betaalt, neerzetten als een mentaal wrak en zelf na een paar weken tussen het plebs geheim willen houden dat je ziek, zwak en misselijk bent?

Ik heb er zin in!

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Niet alleen van mij, vermoed ik zo.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren (waarvoor mijn dank!), dan kan dat via Ahmed of via mevrouw Dijkgraaf.