Jongeren ChristenUnie dienen motie van afkeuring in tegen politiek leider Segers

02-04-2021 14:55

Gert-Jan onder gelijkgestemden

Er is een speciale plek in de hel voor politieke partijen die zich vervreemden van de eigen jongeren. Dit is slecht nieuws voor ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers, want de jongerenafdeling PerspectieF is diep teleurgesteld in zijn politieke optreden. Volgens de gristenjugend had Segers het chronisch gebrek aan actieve herinneringen bij de minister-president gewoon moeten afstraffen. De ChristenUnie stemde daarentegen juist mee met de zittende macht om de rol van Rutte als premier te beschermen.

“Wij volgen de keuze van de ChristenUnie niet. We hadden graag gezien dat er voor de motie van wantrouwen gestemd was. Het vertrouwen in Mark Rutte is volgens ons weg. Regeren met de VVD kan nog wel, maar zonder Mark Rutte. We vinden hem geen geloofwaardig leider van Nederland meer.”

Aldus voorzitter Bina Chirino van PerspectieF. De hang naar macht zorgt de laatste tijd wel vaker voor onrust binnen de partij. Zo vindt 39% van de stemmers van het CU dat de club te weinig van de eigen idealen heeft verwezenlijkt in Rutte III. Ook meent bijna de helft dat de partij niet weer een soortgelijk kabinet in de lucht moet houden. Vooral het idee om opnieuw te moeten regeren met dat hedonistische D66 stuit veel CU-stemmers tegen de borst. Een sentiment waar de Gert-Jan Segers uit 2017 het hoogstwaarschijnlijk volstrekt mee eens is:

“Niemand wordt lid van de ChristenUnie met het idee om later minister of vicepremier te worden. Voor grote carrièrekansen zit je hier verkeerd. Ons hart gaat kloppen van naastenliefde, wij willen Gods liefde voor deze wereld tastbaar maken.”