Politiek

NOS: ‘Extremistisch geweld’ (lees: islamitische terreur) Mozambique = schuld van het Westen

05-04-2021 12:11

“Het extreem gewelddadige jihadisme in het noordoosten van Mozambique heeft te maken met de activiteiten van westerse bedrijven in de regio, waaronder ook Nederlandse. Gaswinning speelt een grote rol in de regio.

De werelden van de jihadisten en deze gasbedrijven botsten in de afgelopen dagen duidelijk, nadat strijders van een Mozambikaanse islamitische groepering de havenstad Palma hadden ingenomen. Tientallen mensen werden vermoord, onder wie Zuid-Afrikaanse en Britse expats die werkzaam waren voor het Franse gasbedrijf Total. Duizenden Mozambikanen en expats sloegen op de vlucht.”

Ja mensen, alleen maar omdat jullie geen warmtepomp in huis hebben maar wel op gas koken en de hele dag kapitalistisch wensen te consumeren gaan de arme negertjes in Noord-Oost Mozambique gebukt onder ‘extreem gewelddadige’ uitingen van tolerantie en vrede.

Dan zou je nog kunnen denken ‘hee, dat is misschien wel zomaar de schuld van islam’ maar dan ken je Bram ‘elk Afrikaans hongerkindje is in feite de schuld van blank Europa’ Vermeulen nog niet. Die doet gerust alsof het gisteren, vandaag én morgen voor altijd 1973 is en heeft geen enkele moeite te zeggen waar het op stond in de tijd dat schoolkindertjes nog zendingsgeld meenamen en de SamSam moesten lezen voor Biafra, De Derde Wereld en Jezus (blanke man met goede bedoelingen).

Islam? Welke Islam? Je hebt toch het Westen? Er is toch armoede want het Westen? Nou dan!

Trouwens, was de eindredacteur ziek objectiviteit bij door de staat gesteunde nieuwszenders, kent u die uitdrukking? We vragen dit voor wat westerse vrinden die tevens directeur zijn van gasproducerende multinationals.