Politiek

Luana Lenz (22, UvA) legt in Trouw uit hoe gevaarlijk giftig de WOKE-religie werkelijk is

08-04-2021 12:08

Woke.

Luana Lenz (22), filosofiestudent aan de Universiteit van Amsterdam (UvA), noemt zichzelf woke.

Filosofiestudent Luana Lenz vindt dat er wel degelijk een grens is aan wat op de universiteit besproken mag worden. “Als meningen schadelijk zijn voor een marginale groep, moet je voorzichtig zijn. De rechtse hoogleraar Jordan Peterson, die enkele jaren geleden op de UvA kwam spreken, is daar een voorbeeld van. Die vindt dat vrouwen zich op een bepaalde manier moeten gedragen en reduceert ze daarmee tot een stereotype. Dat is schadelijk. Wat mij betreft is hij absoluut niet welkom op de universiteit.”

“Sommige standpunten zijn het discussiĆ«ren niet waard. Het is de vraag of je wat hij als wetenschap beschouwt, ook serieus moet nemen. Peterson doet sociologische uitspraken terwijl hij van huis uit psycholoog is. Ik geloof ook niet dat je iemand als Thierry Baudet of Geert Wilders moet uitnodigen.”

Waar ligt de grens? “Die ligt bij het doen van uitspraken die gevaarlijk zijn voor bepaalde groepen, waarbij de spreker veel macht heeft en de ontvanger niet.”

Mooi dit. Filosofie studeren en dan vooral bezig zijn met het bestrijden van vrijheid van gedachten, vrijheid van meningsuiting en vrijheid van debat. Dieper kan het door woke vernietigde Nederlandse wetenschappelijk onderwijs niet meer zinken. Het is zo dieptriest dat het bijna kunst is, alleen de subsidie ontbreekt nog.

Mag het licht eindelijk uit?

(Trouw-blendlelink.)