Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan de VPRO-directie

09-04-2021 09:31

Beste VPRO-directie,

Is jullie afdeling personeelszaken al ontslagen?

Hoe kan het dat de VPRO pas nadat een journaliste voor jullie op een rijtje zette wat voor ransaap jullie medewerker Ismail Ilgün is, de samenwerking beëindigde?

Ilgün zou voor jullie een programmaatje presenteren over online shaming, terwijl hij zelf bij één van de ergste daders op dat gebied in de kont kroop.  Deze gast, haatvlogger Youness Ouaali, maakt er een hobby van om meisjes en lhbti-jongeren die zich in zijn ogen niet kuis genoeg gedragen te exposen. Daarnaast werd deze vriend van jullie medewerker vorig jaar veroordeeld wegens seks met een verstandelijk beperkt minderjarig meisje.

“Heel erg geschrokken” waren jullie toen Asma el Ghalbzouri het ‘dossier Ilgün’ op jullie bureau dropte.

Nou, dan moet je de afdeling personeelszaken dus ontslaan.

Want zo’n afdeling hoort zulke dingen zélf uit te vogelen, vóór iemand in dienst wordt genomen.

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

En het is nou ook weer niet zo dat Asma el Ghalbzouri tot in de krochten van het internet heeft moeten zoeken. Had mijn moeder nog geleefd, dan had zíj alle wandaden van en rond Ismail Ilgün zelfs nog gevonden op haar laptop.

(Tussen haakjes: dat mijn moeder is overleden, meld ik even specifiek voor Ilgün en zijn mentaal al even uitgedaagde vriendjes. Dan snappen ze -wellicht- dat ze wel heel dom overkomen als ze vandaag vanaf hun anonieme Twitter-accountjes tegen me gaan lopen schreeuwen dat mijn moeder een hoer is)

Maar terug naar jullie afdeling personeelszaken en het feit dat jullie “heel erg geschrokken” zijn van het gedrag van jullie medewerker.

Ik geloof er namelijk geen reet van.

Jullie wisten precíes wat voor vlees jullie in de kuip hadden.

Jullie lijden alleen aan een ziekte die in de media sinds een paar jaar welig tiert: het Syndroom van Nijenhuis.

Dat is een naar AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis genoemde afwijking, waarin een ziekelijke drang naar ophef en kijkcijfers het wint van integriteit.

Dat daarbij een Turks ventje met de intelligentie van een kakapo (googel maar) eerst op het schild wordt gehesen en daarna een trap in zijn lendenen krijgt, zal mensen als Nijenhuis en jullie jeuken. Jullie hebben even lekker gescoord.

Stelletje viespeuken.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje: de Gouden Nijenhuis van april 2021!