Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan de horeca

12-04-2021 10:51

Beste ondernemers,

De virologen prof.dr. F. Halsema, prof.dr. A. Aboutaleb, prof.dr. J.H.C. van Zanen en prof.dr. S.A.M. Dijksma hebben gesproken: de terrassen moeten open. Daarmee wordt verdere verspreiding van het coronavirus namelijk voorkómen.

Dus wat minister-president Jaap van Dissel en minister van Volksgezondheid Ab Osterhaus hun marionetten Mark en Hugo ook laten beweren: tafels en stoelen naar buiten, desinfecteren die hap en reserveringen aannemen.

Misschien dat jullie je tent (en je huis) dan nog kunnen redden.

Bijkomend voordeel: dan zijn we éindelijk verlost van dat wekelijkse persbericht waarin Koninklijke Horeca Nederland teleurgesteld loopt te zijn over de coronamaatregelen (en de compensatie). Nooit meer hoeven luisteren naar jullie voorzitter Robèr Willemsen of een van zijn lokale assistenten over ‘besmettingen buiten’, ‘protocollen’ en meer van zulks.

Zal ik het even voor jullie uittekenen?

De burgemeesters van de vier grootste steden hebben in al hun wijsheid vastgesteld dat niets zo goed helpt tegen verspreiding van het coronavirus als openstelling van de terrassen.

Ze hebben gezegd dat handhaving niet mogelijk is als het straks wat beter weer wordt (googel: BLM, Dam, Akwasi).

En aangezien ze zelf over die handhaving gaan, deden ze dus éigenlijk een oproep aan jullie om… de terrassen open te gooien.

Dus wat let jullie?

Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Want dat verbaast me eerlijk gezegd nog het meest aan jullie hele branche.

Als je écht vindt dat de overheid jou op verkeerde gronden écht kapot maakt (en dat roept die brancheorganisatie van jullie al bijna een jaar), waarom laat je je dan als makke schapen naar de slachtbank leiden?

Halsema, Aboutaleb, Van Zanen en Dijksma hebben jullie met hun protest tegen het regeringsbeleid nu zelfs úitgenodigd om in actie te komen.

Als je dát signaal nog niet oppikt, dan moet je ook niet meer zeiken.

Al kan het natuurlijk ook zo zijn dat Halsema, Aboutaleb, Van Zanen en Dijksma geen ‘verzetsstrijders’ zijn, maar ‘volksmenners’ die juist de volksgezondheid in gevaar brengen.

Of gewoon populisten.

Hoe dan ook: de puinhoop is compleet.

Misschien moet Nederland eens een beetje vaart maken met dat ‘prikken’.

Schijnt te helpen tegen verspreiding van het coronavirus :-)

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Misschien snappen jullie het signaal.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren (waarvoor mijn dank!), dan kan dat via Ahmed of via mevrouw Dijkgraaf.