Politiek

Parool duwt Sidney Smeets (D66) definitief wachtgeld in: seks met minderjarigen, ‘filmpjes van jonge jongens’

14-04-2021 19:39

Woke.

“Een van de jongens zegt tegen Het Parool dat hij 16 jaar was, toen hij met Smeets in 2016 op Grindr een match had. De jongen zegt dat hij Smeets had verteld minderjarig te zijn, maar desalniettemin bij hem thuis werd uitgenodigd. “Hij was best wel direct en begon me al snel te zoenen en mijn hoofd naar zijn piemel te leiden. Ik heb hem gepijpt en was ook weer snel buiten.” Een vriend van de jongen én Whatsappgesprekken bevestigen dat de twee hebben afgesproken.

De seks was met consent, benadrukt de inmiddels 19-jarige jongen, maar hij zegt er wel ‘een vreemd gevoel’ aan overgehouden te hebben. Smeets schrijft na de ontmoeting dat de jongen ‘erg goed’ was. Later in het gesprek worden foto’s van minderjarige jongens gedeeld, waarop Smeets reageert dat het zijn ‘foutste fantasie’ is om seks met iemand van onder de 16 te hebben. Smeets schrijft wel het risico te willen nemen als de jongen iemand kent die ‘onder de 16’ is en de jongen hem ‘vertrouwt’.

Tien jaar geleden had een toen 16-jarige scholier ook een match met Smeets. De jongen zou meermaals bij Smeets thuis uitgenodigd zijn en de strafrechtadvocaat zou filmpjes van ‘jonge jongens’ hebben laten zien om hem ‘in de mood’ te brengen. De jongen zegt één keer overgehaald te zijn tot seksuele handelingen. “Eén keer heeft hij mij gepijpt. Ik voelde me daarna heel naar.”

De inmiddels 26-jarige man zegt dat Smeets hem ‘erin luisde’. “Hij is slim en vond aanknopingspunten om op me in te spelen. Maar hij is strafrechtadvocaat bij Spong, dus ik durfde ook niet naar iemand toe te gaan. Hij weet precies wat hij wettelijk wel en niet kan doen.””

Luister eens: wij vinden het echt niet leuk om iemand die al bewusteloos in coma op de grond ligt te blijven kopschoppen maarja, dit gaat om Sidney Smeets. Dé Sidney Smeets. Iemand die de afgelopen jaren dag in dag uit niets anders heeft gedaan dan met zijn moralistenvingertje wapperen, mensen ter verantwoording te roepen, hinderlijk lastig te vallen met zijn domineesmoraaltje en natuurlijk vooral laten zien hoe intens hij zelf deugt.

Dus ja, als zo iemand dan van zijn hoge moraalpaard wordt geschoten, toevallig als hij nét in de Tweede Kamer zit, dan zijn wij niet te beroerd daar eens goed voor te gaan zitten met een grote bak popcorn en vol leedvermaak toe te kijken hoe er wéér een zelfbenoemd bastion van fatsoen en deugdzaamheid in Ivorentorië met donderend geraas ten onder gaat.

Nog meer leedvermaak hier.

(Regenboogje. Regenboogje. Regenboogje. Regenboogje.)