Doneer aan TPO
Inloggen voor TPO Plus
Neem nu direct een abonnement op TPO+!

NOS vergadert zich suf over #MeToo-beschuldigingen aan adres van verslaggever Martijn van der Z.

'En er komen nog meer gesprekken aan'

Door: , 20:45, 15 april 2021
Logo van de NOS.

'En er komen nog meer gesprekken aan'

 

In de slipstream van de berichtgeving over het inmiddels gevallen D66 Tweede Kamer Sidney Smeets verschenen deze week ook vergelijkbare verhalen over NOS-verslaggever Martijn van der Zande. Ook hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel overschrijdend gedrag. Iets wat de Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg bevestigde.

Algemeen directeur NOS Gerard Timmer gaat nu vervolgstappen zetten, laat de omroep donderdagavond weten:

“Zo heeft de hoofdredactie Nieuws vanmiddag de Nieuwsredactie bijgepraat over de beschuldigingen en over onze reactie daarop. De situatie waar we gisteren mee te maken kregen vereist grote zorgvuldigheid. Dat betekent dat de tijd wordt genomen om helder te krijgen wat er precies intern en extern is gebeurd, wat de rol van de verslaggever precies is geweest, welke houding de NOS daar als werkgever én nieuwsorganisatie bij moet innemen, en hoe we in dit proces ieders veiligheid beschermen.

Meteen gisterochtend zijn gesprekken gestart met chefs, hoofdredactie Nieuws, directie, personeelszaken en de collega in kwestie. En er komen nog meer gesprekken aan over wat mensen hebben gehoord, meegemaakt of denken. Het gaat er nu dus in eerste instantie om te onderzoeken wat er is gebeurd, te inventariseren wat vervolgens nodig is en extern advies in te winnen.”

TPO heeft Van der Zande om wederhoor gevraagd maar geen reactie mogen ontvangen.

 
 

 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina) Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over de betaling van je donatie? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.
 

Advertentie

 
  True managed webspace
 

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van TPO. Geen gezeur, gewoon elke week het beste van ThePostOnline in je mail.

Doe mij die nieuwsbrief

Ja, graag

 
Inloggen voor leden
 
  True managed webspace
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.