Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Sid Lukkassen

29-04-2021 09:31

Sid Lukkassen. Screenshot NPO.
KlussenKlussen

Beste Sid,

Jij bent natuurlijk klein grut.

Ik denk dat 99 van de 100 Nederlanders nog nooit van je gehoord hebben; en dan schat ik het laag in.

Maar ik realiseer me ook dat ik in een bubbel leef.

Je was jarenlang raadslid voor de VVD in Duiven (opgezocht: dat ligt bij Arnhem).

Je zat weleens bij Buitenhof (maar daar kijk ik nooit naar).

Je werkt voor de fractie van de Europese Conservatieven & Hervormers (ECR) in het Europees Parlement, waarbij de Forum voor Democratie-overlopers van JA21 zijn aangesloten.

Ik heb weleens ergens opgepikt dat je jezelf ‘partij-ideoloog’ van Forum voor Democratie noemt.

En je bent, schreef je zelf, “als je VVD en FvD bij elkaar optelt de meest invloedrijke denker van Groot-Nederland (Vlaanderen incluis, want daar ben ik huge)”.

En zo heeft FvD dus twéé hoofdprijzen in huis: de belangrijkste intellectueel van Nederland in de persoon van Thierry Baudet en de meest invloedrijke denker van Groot-Nederland (Vlaanderen incluis, want daar ben je naar eigen zeggen huge).

Enfin, ik kom terzake.

Gisteren kreeg je een eervolle vermelding in mijn ‘Briefje van Jan’, dat ging over de waanzin die soms uit de mond van belangrijke FvD’ers komt.

Ik refereerde nog eens aan je geweldsfantasieën. Jij vond namelijk dat er systematisch mensen bij de publieke omroep moesten worden uitgeschakeld en dacht dat aanslagen daarvoor de beste methode waren. Leek mij, net als het “Knuffel elkaar!” van Kamerlid Gideon van Meijeren, een uitstekende illustratie van de gekte die soms toeslaat in de breinen van FvD’ers.

En wat er toen gebeurde…

Alle leden van de hoofdredactie van The Post Online, een website waarop mijn ‘Briefje van Jan’ ook dagelijks verschijnt, kregen een lezersreactie van jou, die ze, zoals te doen gebruikelijk bij lezersreacties, aan mij doorstuurden.

Deze:

Nu heb ik eigenlijk maar één vraag aan jou, Sid.

Ben jij wel helemaal goed bij je kokosnoot?

Groet,

JanD

UPDATE De Nederlandse delegatie van ECR in het Europees Parlement distantieert zich van de uitspraken van Sid Lukkassen. Europarlementariër Rob Roos van JA21: “Dit soort teksten kan gewoon niet. Wij nemen hier de grootst mogelijke afstand van.”

PS. Cadeautje. Want ook mensen op de gesloten afdeling hebben recht op een stukje ontspanning.

PS2. Bij de Nare Jongens ging het gisteren ook al over je. Je wordt nog eens beroemp!

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren (waarvoor mijn dank!), dan kan dat via Backme of via mevrouw Dijkgraaf.