Ondernemen & zzp

Waarom de lockdown een goed moment is om met dropshipping te starten

29-04-2021 14:19

Een blije dropshipper.

Tegenwoordig – door de lockdown – hebben mensen veel tijd over en gaan zij op zoek naar nieuwe hobby’s of mogelijkheden om wat geld bij te verdienen. De e-commerce markt stijgt al jaren en sinds de start van de lockdown zien we dan ook dat deze groei alleen maar is toegenomen. Enerzijds doordat mensen zelf gaan ondernemen, anderzijds doordat mensen meer online aankopen doen. Er is een grote groei te zien in het aantal webshops, waarvan een deel ook doet aan dropshipping. Bij dropshipping heeft de webshop zelf geen voorraad, maar is het eigenlijk de schakel tussen consument en leverancier. Wanneer er een bestelling geplaatst wordt, stuur de leverancier het product rechtstreeks naar de bestellende consument. Zo heb jij dus zelf niets te maken met de voorraad en de verzending van de producten.

Zoals je je waarschijnlijk wel voor kunt stellen is het dan van groot belang dat je een webshop van hoge kwaliteit hebt, die gebruiksvriendelijk is en bezoekers uitnodigt om jouw producten te bestellen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Veel mensen besteden het bouwen en optimaliseren van de webshop uit aan een webdesign bureau, anderen gaan zelf aan de slag.

Webdesign bureau inschakelen

Tegenwoordig is er online ontzettend veel aanbod van allerlei producten en services. Grote kans dat er ook concurrentie is rondom het product die jij wilt aanbieden. Juist daarom is het van belang dat jouw webshop er tussenuit springt en de concurrentie overtreft. Waarom kiest een consument voor jouw webshop in plaats van voor de concurrent? Veel mensen kiezen er daarom voor om het bouwen en het optimaliseren van de webshop uit te besteden aan een webdesign bureau. Deze partijen zijn gespecialiseerd in het bouwen, optimaliseren en inrichten van websites en webshops. Dit biedt een aantal voordelen, namelijk:

  • De webshop zal professioneel ogen en functioneren

  • De webshop zal vanuit expertise ontwikkeld worden

  • De webshop zal in een kortere tijd klaar zijn voor livegang

Zelf een website bouwen

Een andere mogelijkheid om te starten met jouw dropship website in tijden van lockdown, is door alles van A tot Z zelf uit te gaan zoeken. Op internet is ontzettend veel informatie te vinden over het opzetten van een website. Van tutorials tot whitepapers, van voorbeeld templates tot webinars. Als je zelf de touwtjes in handen hebt, kun je de website precies maken zoals jij dat wilt. Het nadeel hiervan is dat het een erg tijdrovend proces kan zijn, zeker als je er nog geen ervaring mee hebt en niet zo technisch bent ingesteld.

Beide mogelijkheden bieden zo zijn voor- en nadelen en het is per situatie afhankelijk om te bepalen welke optie de voorkeur krijgt. Kies jij ervoor om je webshop te laten bouwen door bijvoorbeeld een webdesign bureau in Amsterdam, of ben jij technisch ingesteld en steek je liever zelf de handen uit de mouwen? Eén ding is zeker: het is van belang dat jouw website boven de concurrentie uitsteekt, zodat jij die bestellingen binnen gaat halen.