Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Femke Halsema

03-05-2021 09:31

Mevrouw Halsema,

Toen op 1 juni 2020 ruim 5000 mensen op de Dam samenkwamen om te demonstreren tegen de politiemoord op de seriecrimineel Floyd George, greep u niet in.

Over dat belachelijk hoge aantal mensen dat middenin coronatijd onvoldoende afstand hield, zei u na afloop: “Achteraf constateren wij dat onze informatiepositie niet goed was; de driehoek beschikte niet over realistische aantallen. Dat moet in de toekomst beter.”

In gewoon Nederlands: “Wir haben es nicht gewusst.”

Gisteren kwamen bij de Amsterdam Arena ruim 12.000 mensen samen om te vieren dat Ajax voor de 35ste keer landskampioen van Nederland werd.

En ook nu verzon de gemeente als smoes om niet in te grijpen aanvankelijk: “Het was een spontane actie.”

In gewoon Nederlands: “Wir haben es nicht gewusst.”

Twitter kapot? Facebook kapot? Inlichtingendiensten op mei-vakantie? Niet gezien dat de kabels en de luidsprekers buiten bij de Arena al klaar stonden? Geen contact met medeplichtige Ajax gehad om een persbericht te sturen dat de spelers niet naar buiten zouden komen met de schaal?

Allemaal gelul natuurlijk.

U wist het dondersgoed.

Vorig jaar wilde u de BLM-activisten hun gang laten gaan, dit jaar de Ajax-supporters.

Vrienden van uw show.

Alleen…

Het zou u sieren als u na deze tweede mega grote burgemeesterlijke middelvinger richting de coronadoden en hun nabestaanden en de coronazieken en de mensen die last hebben van de coronoamaatregelen voortaan ook de Romeo’s, de Mobiele Eenheid, de paarden en de waterkanonnen niet meer afstuurt op groepjes van een paar honderd man/vrouw die gezellig koffie komen drinken op het Museumplein.

Of, nog beter, als u aftreedt.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Dan snapt u misschien het punt.