Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Shula Rijxman

07-05-2021 09:31

Mevrouw Rijxman,

Gelukt!

In de nadagen van uw carrière als hoogste baas van de NPO heeft u uw omroepslaafjes een mooi laatste duwtje kunnen geven richting NDO.

NDO staat voor ‘Nederlandse Deug Omroep’.

‘Nederlandse Dram Omroep’ mag ook.

Die vreselijke politieke agenda van ‘inclusivieit’ en volksverlakkerij moet en zal er doorheen worden gedrukt.

Bewijs?

Bewijs 1: Opsporing Verzocht!

Is er een programma waarin in samenwerking met de politie verdachten van misdrijven worden opgespoord? Blijkt dat veel van de daders pigmentverwend zijn?

Dan probeert de NDO eerst om de politie via de vergadertafels te bewegen meer cases met blanke verdachten te leveren.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Lukt dat niet, ondanks het feit dat de politie aan dat streven tot geschiedvervalsing maar al te graag wil meewerken om de uitnodigingen aan iftars niet in gevaar te brengen?

Dan beslist de NDO gewoon dat het programma wordt ‘ausradiert’. Van de kaart geveegd. En uiteraard niet in één klap, maar in stapjes. Minder, minder, minder zendtijd, net zolang tot er geen zendtijd meer over is.

Bewijs 2: Andere Tijden!

Is er een programma met (ik citeer de u welbekende heer Pritt) “allemaal WITTE MENSEN, allemaal heterovrouwen die strijken & heteroboterhammen smeren voor heteromannen met heterorijwielen onderweg naar hun heterobanen, omdat die heteroschoorstenen moeten roken”?

Dan zóu je kunnen zeggen: dat is nu eenmaal de geschiedenis.

Zo was Nederland.

Nederland kan er niets aan doen dat in de mannenwedstrijd in de laatste Elfstedentocht (1997) alleen maar blanke mannen reden, waarvan het merendeel er qua seks (met vrouwen) wel pap van lustte.

Nederland is het land waar je na deelname aan een demonstratie tegen de overheid (1983, Kruisraketten Nee!) niet voor jaren in een kerker wordt gesmeten.

Nederland is het eerste land ter wereld waar het huwelijk ook werd opengesteld voor homo’s (2001) en we het als barbaars beschouwen om ze van flats te gooien. En Nederland kan er niets aan doen dat de eerste vier homostellen die dat jaar op 1 april trouwden blank waren.

 

Je zóu kunnen zeggen: dat ‘Andere Tijden’ is een prettige manier om ‘nieuwe Nederlanders’ te laten zien naar wat voor land zij vrijwillig zijn geëmigreerd. Zodat ze eventueel wellicht misschien zouden kunnen overwégen de cultuur van dat nieuwe land te accepteren en niet te proberen die uit het land waar ze het blijkbaar minder goed naar hun zin hadden aan ons op te dringen.

Maar dát is niet de bedoeling van de NDO!

Dus wordt dat programma eerst gehalveerd (2018) en daarna geschrapt (2021).

En wat komt er voor in de plaats?

De gillende keukenmeid Jandino Asporaat en de kopschoppende en laptops stelende BLM-activist Akwasi.

Want dat zou een jonger publiek trekken.

LOL.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Voor een leuk avondje middelvingeren naar het volk met de vriendinnen Kajsa, Irene en Margriet.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren (waarvoor mijn dank!), dan kan dat via Backme of via mevrouw Dijkgraaf.