Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Wopke Hoekstra

10-05-2021 11:32

GezondheidGezondheid

Meneer Hoekstra,

Ik neem u even mee terug naar 22 november 2006.

Die dag waren er Tweede Kamerverkiezingen.

Het CDA behaalde 41 zetels.

Fast forward naar 9 mei 2021.

Die dag peilde Maurice de Hond de Tweede Kamerzetels.

Het CDA komt tot 11 zetels.

Het Wopke Hoekstra-effect bij het CDA bedraagt nu al een verlies van acht zetels. Vier bij de Tweede Kamerverkiezingen (toen u ondanks het stemmenkanon uit Enschede van 19 naar 15 terugviel) en alweer vier erna.

Dat is net zo’n groot verlies als na de desastreus verlopen samenwerking met de PVV. Maar toen deed de toenmalige CDA-leider Maxime Verhagen er tenminste nog ruim twee jaar over om die zetels te verliezen. U presteert het in een tijdsbestek van vier maanden.

Het ligt natuurlijk niet alleen aan u.

Dat de gepatenteerde ijdeltuit Clowntje Clusterfuck, die gisteren zijn moeder Lenie weer misbruikte om zijn imago op te poetsen, nog altijd namens het CDA vice-premier is, helpt niet.

Zelfde geldt voor de morbide obees Hubert Bruls, de CDA-burgemeester van Nijmegen die als chef van het Veiligheidsberaad het beleid om paarden, waterkanonnen en knuppels met knuppels op vredelievende koffiedrinkers af te sturen steunt.

En most of all heeft u last van Pieter Omtzigt.

Zo veel dat de partijtop van het CDA de hulp van Elsevier Weekblad heeft ingeroepen om, uiteraard op basis van louter anonieme bronnen, het beeld te creëren dat Omtzigt alleen maar “njet!” roept op alle práchtige voorstellen voor nieuwe banen die hem worden gedaan en hij zo welbewust de formatie saboteert.

Nog een paar maandjes zo doorgaan en de Christenunie is de grootste partij met een ‘C’ in de naam.

Eén ding moet ik u nageven.

U heeft wel zelfkennis.

 

U zei zelf, toen u zich níet kandidaat stelde voor het lijsttrekkerschap van het CDA, dat u meer bestuurder bent dan beroepspoliticus.

Daar was geen woord aan gelogen.

U bent veel beter in het aantasten van de rechtsstaat dan in het vertegenwoordigen van het volk.

Waar een politiek dier als Mark Rutte voor zulk gedrag belóónd wordt, prikken de kiezers er bij u genadeloos doorheen.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Geen Excel-sheet, wel leerzaam.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren (waarvoor mijn dank!), dan kan dat via Backme of via mevrouw Dijkgraaf.