Portemonnee

Elon Musk twittert koers Dogecoin 20% omhoog

14-05-2021 09:32

© pixabay

De koers van Dogecoin schoot vandaag zeker 20 procent nadat Elon Musk stelde mee te werken aan de ontwikkeling van de cryptomunt.

Woensdag liet Musk nog weten dat Tesla stopt met het aannemen van betalingen in Bitcoin, omdat deze een te grote impact op het milieu hebben. Hij wil bitcoinbetalingen opschorten tot het ‘minen’ van de cryptomunt op een duurzame wijze kan gebeuren. Tot die tijd kijkt hij liever naar munten waarbij de transacties veel minder energie vergen.

Na Musk’s Bitcointweet wezen sommigen er al op dat het een opmaat zou kunnen zijn voor het opnieuw uitspreken van steun voor Dogecoin. De Tesla-ondernemer is al langere tijd fan van de ‘meme-coin’ waarvan de koers dit jaar een stormachtige ontwikkeling doormaakte.

Dogecoin gedraagt zich volatiel onder de uitlatingen van Musk. Vorige week noteerde het een koerts van net iets meer eurocent, maar na een optreden van Musk in Saturday Night Live daalde de koerts scherp met ruim 15 procent. Die hele week werd al vol verwachting uitgekeken naar het optreden van de ‘Dogefather’, wat de koers flink had opgestuwd.

Na de steun voor $DOGE vandaag is de koers ds inmiddels weer flink gestegen, van een notering op 0,32 euro naar 0,46 euro.


(bron grafiek: Coinmarketcap)