Portemonnee

Cryptokoersen opnieuw onder druk na tweets Elon Musk

17-05-2021 08:30

De koersen van de meeste toonaangevende cryptomunten lieten opnieuw rode cijfers zien na uitlatingen van Elon Musk. Munten als dogecoin doken eerder bijvoorbeeld al eens naar beneden na een optreden in Saturday Night Live, nadat de aankondiging daarvan de koersen juist had opgestuwd had. De Tesla CEO leek op Twitter bevestigend te antwoorden op een tweet die speculeerde dat Tesla het bitcoinbezit van het bedrijf wel eens verkocht zou kunnen hebben.

Musk laat inmiddels weten dat er geen sprake van is dat Tesla bitcoin verkocht heeft.

Dat bedrijf zou voor in totaal anderhalf miljard dollar aan bitcoin hebben gekocht, niet lang daarna ging het ook betalingen voor auto’s in bitcoin accepteren. Die mogelijkheid is inmiddels ook alweer geschrapt nadat Musk liet weten het energiegebruik van de cryptomunten te hoog te vinden.

De negatieve houding die Musk nu aanneemt ten opzichte van de bitcoin kwam Musk direct op veel kritiek te staan. Hij zou volgens veel critici niet goed wteen waar hij over praatte, wat de Tesla-CEO weer pareerde door te sarcastisch te twitteren “ooit van PayPal gehoord? Het is mogelijk … misschien … dat je dan realiseert dat ik [meer? red.] weet over hoe geld werkt”.

All-in op Doge

Na de tweets van Musk dook de bitcoinkoers direct omlaag en staat inmiddels op een verlies van ruim 9 procent, maar ook de andere munten werden meegesleept in de val. Zo staat de Ethereumkoers inmiddels op een verlies van ruim 12 procent en komt ook Musk’s geliefde DOGE er niet ongeschonden vanaf.

Dogecoin werd door Elon Musk in zijn tweetreeks ook nog van stal gehaald. “Onaangename draadjes als deze zorgen ervoor dat ik all-in wil gaan op Doge”. Die woede doet voorlopig dus nog niet veel goeds voor dogecoin.

Ethereum staat inmiddels op een koers van 2800 euro nadat even een stand van 2600 euro werd aangetikt. Een dag geleden stond de cryptomunt nog ruim boven de 3000 euro op een stand van €3195.

(bron grafiek: Coinmarketcap)