Politiek

Freaky shit is freaky: ‘zwaarbewapende Belgische militair’ jaagt op bekende virologen

18-05-2021 22:30

Update: gezochte militair blijkt bij antiterreurdiensten bekende neo-nazi te zijn (maar desondanks wel gewoon werkzaam als militair) en zou een afscheidsbrief hebben geschreven waarin hij ‘zich keert tegen de staat en virologen’ en dat hij ‘de strijd niet levend zal verlaten’.

Okee. We wisten al dat er coronawappies waren. En dat virologen die telkens op de tv zijn te zien aan de lopende band worden bedreigd is ook geen verrassing. Maar dit is toch weer Dutroux meets Bende van Nijvel meets Rambo: first blood qua Belgische totaalhorror. Even lekker met semi-automatische vuurwapens en ‘een raketlanceerder’ op jacht gaan naar de Belgische Ab Osterhaus Marc van Ranst omdat hij graag wetenschappelijke feiten opboert op den Belg. En geen flik die hem tijdig weet te stoppen. Lekker wel zo’n bananenrepubliekje aan je onbewaakte flanken.

En dan nog: hoe precies kun je als militair zware wapens voor persoonlijk gebruik meenemen van een kazerne zonder dat er alarmbellen afgaan? Hoe lek is je leger dan? Erger: wat als deze wappie-Rambo niet alleen handelt? Is maar een ideetje hoor. Qua coronaradicalisering in België (of Nederland) lijkt het er op dat we de komende tijd echt van alles kunnen verwachten. Zeg nooit dat jouw land nooit kan veranderen in nieuw Napels/Colombia/de rest van Zuid-Amerika/Zuid-Afrika/Libanon/Mexico/Amsterdam-West danwel Zuidoost.

Niet om te stoken, maar het zou zomaar een complot kunnen zijn. Met militaire doodseskaders en inmenging van hogerhand enzo. Net als destijds de bende van Nijvel en de roze balletten van Dutroux, alles. Hoeveel coronavirussen zouden ze in Belgische laboratoria achter de hand houden? Het koningshuis weet er van!!!1!