Achtergrond

Ook dogecoin zakt nu steeds weer weg ondanks steuntweets van Musk

21-05-2021 17:18

© pixabay

Het enthousiasme op de cryptomarkten heeft pas op de plaats gemaakt en in plaats daarvan laten de koersen nu al een ruime week rode cijfers zien. Opvallend is: ook beurslieveling dogecoin kan het opzwepende effect van de steun van Musk niet meer vasthouden.

Elke nieuwe enthousiaste tweet van de Tesla CEO stuwt de munt steeds weer op, maar de top van begin deze maand wordt niet meer bereikt. Sterker nog; er lijkt eerder sprake van een dalende trend. Voor beursvolgers is deze trend overigens niet per se negatief. Het kan erop wijzen dat de cryptomarkt gezonder is dan sommige critici beweren en dat de koersen in ieder geval niet volledig afhankelijk zijn van de grillen van één automotive-CEO.

Op dezelfde manier beweegt cardano (ADA) zich nu naar beneden. Waar cardano eerst alleen maar verder steeg na de eerste bitcoincorrecties heeft ook deze cryptomunt nu te lijden onder het negatieve cryptobeurssentiment. De eerdere beweging tegen de trend in werd nog verklaard uit de hoop dat Musk zijn steun voor cardano zou kunnen uitspreken, de munt is immers een stuk energie-efficiënter. Die hoop blijkt uiteindelijk dus niet genoeg om de koer nóg verder op te stuwen, een daling kreeg slechts een weekje respijt.

Interessanter voor cardano-enthousiastelingen zijn wellicht de deals die nu in Afrika gesloten worden, waarbij op dit moment de ogen gericht zijn op Ethiopië.

Positieve uitzonderingen blijken er vandaag toch ook te zijn; hoewel ook monero nog flink in de min staat ten opzichte van begin mei werd de scherpe daling van deze week al voor een groot deel weer goedgemaakt. Met een stijging van ruim 7 procent vandaag – op het moment van schrijven – staat $ADA nu op een koers van €236.82.

(grafiek via Coinmarketcap.com)