Politiek

‘Antisemitisme van haathordes houdt bekende aanklagers van racisme in NL niet wakker’

22-05-2021 13:09

Vlag van Israël. (Pixabay)

“Tijdens de opruisessie in Den Haag schurkt het Nederlandse parlementslid Tunahan Kuzu tegen Hamas’ netwerker Abou Rashed aan. In Utrecht waarschuwden brullende moslims de Joden dat ’het leger van Mohammed zal terugkeren’, net zoals bij de slag bij Khaybar (629). Wie de geschiedenis kent, weet wat dat betekent: we zullen jullie aanvallen, afmaken, wegjagen en onderwerpen.

Maar niemand kent de geschiedenis. Of wil die kennen. Het past niet in het Nederlandse narratief waarin moslims, altijd als homogene groep bezien en betutteld, slachtoffer zijn van islamofobie en daarom verheven zijn boven kritiek en de wet.

Het antisemitisme van de haathordes houdt de bekende aanklagers van racisme in Nederland niet wakker. De cabaretiers, de mediapersoonlijkheden, de kunstenaars met opinies, de acteurs met columns, de tv- en opiniemakers uit vermeend progressieve hoek, de bekende journalisten of gewezen Hilversumbobo’s die altijd weten wie goed en fout is, de BLM-wereldverbeteraars, diversiteitspausen in de cultuursector, de rechtvaardigheidsactivisten, de inclusievoorvechters, de universitaire woke-garde: al deze zelfbenoemde hoeders van onze beschaving geven nu geen sjoege. Voor racistische ranzigheid uit islamitische gelederen geven ze niet thuis.

Antisemitisme? Nu even niet. Dat pakken ze weer op als het in FvD-appgroepen opduikt.”

Joden haten is weer helemaal terug van weggeweest. Want ‘de joden’ hebben het weer gedaan, alles, allemaal: ‘ze’ bombarderen ‘onschuldige’ burgers, ‘ze’ ‘onderdrukken hele bevolkingsgroepen’, ‘ze’ plegen ‘genocide’, ‘ze’ zijn ‘Robocop tegen Pietje Bell’, ‘ze’ hebben het veel te goed in hun ‘gestolen en van anderen afgepakte landje’, ‘ze’ denkend at ze ‘alles kunnen maken’, ‘ze’ vragen er ook gewoon om…

En het lijkt niemand ook maar iets te kunnen schelen dat nog geen 100 jaar na het bijna vernietigen van joden de oproep om ‘ze’ opnieuw te vernietigen weer doodnormaal is. Maak een opmerking over iemands hoofddoekje en je wordt weggezet als nieuwe Hitler, roep op om Israël in zee te vegen en je krijgt krekels en tumbleweeds.

Gelukkig kan het Nausicaa Marbe wél wat schelen. Dat staat. Waarvoor hulde en mazzel tov.