Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Hugo de Jonge

31-05-2021 10:40

Sportzomer 2021Sportzomer 2021

Meneer De Jonge,

Toch weer gelukt!

Een uitlachmomentje.

“Ja natuurlijk!” riep u bij Ricks Koffiekransje op de vraag of u ook in Rutte 4 minister van volksgezondheid, welzijn en sport wilde worden. “Als er een beroep op je gedaan wordt, moet je beschikbaar zijn.”

Alsof er onder uw bewind ook maar íets goed is gegaan.

Behalve de definitieve sloop van het CDA, de demonstratie van het WK zakkenvullen voor familie, vrienden en partijgenoten en tijdelijke hoogconjunctuur in de lijkkistenbranche dan

Helemaal níets.

Hugo de Jonge die nóg een keer minister van volksgezondheid, welzijn en sport wil worden?

Humor!

Alsof Jeangu Macrooy zegt dat hij natúúrlijk beschikbaar is als hij nog een keer wordt gevraagd om deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival.

Alsof Sidney Smeets zegt dat hij natúúrlijk beschikbaar is als hij bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen weer wordt gevraagd voor de #Metoo-partij van Sigrid Kaag.

Alsof Martijn Koning zegt dat hij natúúrlijk beschikbaar is als hij nog een keer wordt gevraagd om de Oudejaarsconférence op tv te doen.

Alsof Frank de Boer na de afgang op het komende EK (eruit in de achtste finales) zegt dat hij natúúrlijk beschikbaar blijft om het Nederlands elftal ook richting het WK in Quatar te coachen.

Alsof Rutger Castricum zegt dat hij natúúrlijk beschikbaar is als hij gevraagd wordt om zijn volgende eigen programma op prime-time op NPO 1 te gaan maken.

Er is alleen één klein verschil tussen Jeangu Macrooy, Sidney Smeets, Martijn Koning, Frank de Boer, Rutger Castricum en u.

Niemand zal het in zijn botte hoofd halen om Jeangu Macrooy, Sidney Smeets, Martijn Koning, Frank de Boer en Rutger Castricum nogmaals te vragen.

Ú hoeft alleen maar te tekenen bij het kruisje.

Omdat VVD en D66 dan de ministeriële verantwoordelijkheid bij de parlementaire enquete naar de coronaramp ontlopen.

Ziet u dat gevaar dan niet?

Dat wel, maar Rutte en Kaag weten ook dat uw ijdelheid het altijd wint van uw vermogen tot zelfreflectie.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Vooral voor Mireille, want die houdt het toch maar met u vol.