Politiek

Dagsluiting – GroenLinks is happy: mega-biomassacentrale gaat door – En: het ene terreurvrouwtje is het andere niet

07-06-2021 22:05

Energiebedrijf Vattenfall mag door met het voorbereiden van de bouw van de grootste biomassacentrale van Nederland bij Diemen. Dat blijkt uit de uitspraak maandag van de rechtbank Noord-Holland in de rechtszaak die was aangespannen tegen verstrekte vergunningen voor de omstreden centrale. Eigenlijk wil niemand dat ding maar ja: GroenLinks. Of zoals Ronald Plasterk  (PvdA) al eens schreef: “Biomassa is het Waterloo van GroenLinks.”

Blijven we nog even hangen in de hoofdstad. Daar moet dus een Tot slaaf gemaakten-museum komen. De zoektocht naar de locatie en invulling heeft de Amsterdamse belastingbetaler inmiddels bijna drie ton gekost. Terrorisme-expert John Leerdam – lachen, gieren & brullen hier – blijkt te zijn ingehuurd als consultant, weet de Telegraaf.

La Nanninga van JA21:

Dan: vrouwen en terreur. Afgelopen week werd bekend dat Nederland tegen de wil van de Tweede Kamer in een ISIS-terroriste uit Syrië heeft opgehaald. Tegelijkertijd blijkt deze maandag dat het Openbaar Ministerie een LETTERLIJKE toetsenbordterroriste (eveneens beschikkend over ledenkaart van ISIS) uit Uithoorn (lief dorpje in Noord-Holland) drie jaar cel en tbs wil geven. Tegelijkertijd oordeelde de rechter eind vorige week dat journaliste Ans Boersma schuldig is aan het indienen van een valse visumaanvraag voor haar ex-vriend en terreurverdachte Aziz A. Maar ze krijgt geen straf. Bovendien kreeg ze in mei ook nog eens een schadevergoeding van de Staat.

U begrijpt, het duizelt de samensteller van deze rubriek een beetje. Het ene terreurvrouwtje is het andere niet, zoveel is duidelijk. Dat is ook PVV Kamerlid Gidi Markuszower niet ontgaan. Hij stelde minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus (CDA) maandag schriftelijke Kamervragen waarvan vraag 1. de kwestie het beste samenvat:

“Hoe beoordeelt u het feit dat Ans Boersma is veroordeeld voor het vals invullen van documenten om een visum te krijgen voor een kopstuk van de Syrische terreurorganisatie Al-Nusra en tevens massamoordenaar Abdelaziz A., maar hier van de rechter geen straf voor krijgt en ook nog eens beloond wordt met een schadevergoeding?”

Voor straks lekker slapen en morgen gezond weer op!