Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Quincy Promes

10-06-2021 09:31

Beste Quincy,

Goed gedaan, knul!

Door een interview met het Algemeen Dagblad over de steekpartij waarbij jij je neef invalide zou hebben gestoken, is je eventuele strafzaak nu tóch een rol gaan spelen in de aanloop naar het EK voetbal.

Want je neef pikte het niet, de luchtige manier waarop je erover sprak.

“Voor mij is het niet iets wat op de voorgrond speelt.”

“Het heeft mijn humeur niet beïnvloed.”

“Het beheerst zeker niet mijn leven.’’

En nog in de slachtofferrol kruipen ook.

“Ik heb het gevoel dat er niet altijd eerlijk meer over mij wordt bericht. Dat is heel vervelend. Ik word door mensen al als schuldig neergezet. Dat is negativiteit.”

“Telkens als mijn naam valt, gaat het daarover en niet meer over mijn spel. Ik vind dat ik gewoon moet worden beoordeeld als voetballer.”

Gast.

Je neef, die een klusbedrijf had, is misschien wel voor de rest van zijn leven arbeidsongeschikt.

Dat komt omdat jij, volgens je neef én twee ooggetuigen, een mes in zijn knie zou hebben gestoken (en dat het mes niet in zijn bovenlichaam kwam, zou veroorzaakt zijn doordat hij achterover viel).

Dat je iemand een paar duizend euro schadevergoeding liet bieden om een aangifte te voorkomen, vind ik persoonlijk niet echt een sterke aanwijzing van je onschuld.

Dat bondscoach Frank de Boer, die het buskruit niet heeft uitgevonden, gelooft dat je het niet gedaan hebt, omdat je zegt dat je het niet gedaan hebt, trouwens ook niet :-)

Het was misschien niet zo slim, dat bijdehante gedrag in dat AD-interview.

Sportzomer 2021Sportzomer 2021

Want je neef stapte daardoor met het nieuws over het trage verloop van je zaak (en die jodenfooi) naar De Telegraaf.

De advocaat van je neef zat gisteravond bij Humberto om de suggestie te wekken dat het Openbaar Ministerie je een voorkeursbehandeling geeft.

En ‘De Oranjezomer’ (vanavond om 23.00 uur op SBS6) had zich geen betere start kunnen wensen dan ‘de kwestie Pro-mes’.

Want reken maar dat Johan Derksen het vuurtje nog even gaat opstoken met een rake beschrijving van het arrogante snotjong, wiens uitverkiezing voor Oranje het zoveelste bewijs is van de totale ongeschiktheid van Frank de Boer voor de functie van bondscoach.

Als jij of één van je BLM-matties in de Oranje-selectie als reactie dan nog even “Racisme!” roept, is het spel echt op de wagen.

Sukkel.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Om mee te nemen naar je volgende feestje.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ schrijf ik ‘om niet’. Wil je desondanks doneren, dan kan dat via Ahmed (die 10% krijgt) of via mevrouw Dijkgraaf (die 50% pakt, minstens).