Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Willem Engel

13-06-2021 09:31

Willem,

De vrijheid van meningsuiting is een groot goed.

Wat mij betreft is-ie in Nederland zelfs niet absoluut genoeg.

Je kunt bijvoorbeeld op grond van artikel 137c en 137e van het Wetboek van Strafrecht tot maximaal een jaar gevangenisstraf worden veroordeeld als je, met je zieke geest, de Holocaust ontkent.

Ik vind dat mensen het recht zouden moeten hebben om de Holocaust te ontkennen.

Daar heb ik maar één argument voor: dan zien we met wat voor tuig we te maken hebben.

Je kunt maar beter wéten dat iemand een complete randdebiel en/of een smerige opruier is, dan dat die persoon ondergronds zijn gif verspreidt.

Om dezelfde reden vind ik dat Twitter jouw tweet van gisteravond over de Deense voetballer Christian Eriksen níet had moeten verwijderen.

Deze tweet:

 

Natuurlijk ben je een compleet zieke geest als je, op het moment dat nog niet duidelijk is of Eriksen dood is, die tekst de wereld in slingert.

Maar het is goed dat die arme drommels die de aankoop van een lap grond in Spanje voor je financierden, je volgelingen, eindelijk ook eens kunnen zien dat je voor iemand die zich presenteert als wetenschapper wel heel onwetenschappelijk bent.

Ten eerste: die sekteleden van je zullen toch ook wel begrijpen dat iemand die “dood neervalt” helemaal niet gereanimeerd kan worden, althans: niet succesvol?

Sportzomer 2021Sportzomer 2021

Ten tweede: die kneuzen hebben toch ook wel door dat jij helemaal niet wéét of Christian Eriksen überhaupt is gevaccineerd (tegen corona) en dat alle conclusies die je trekt dus puur speculatief zijn? We kennen allebei het medisch dossier van Eriksen niet, maar volgens zijn club is hij níet gevaccineerd!

Ten derde (maar dan ben ik even heel optimistisch): die lampjes begrijpen toch langzamerhand wel dat ze te maken hebben met een ordinaire volksmenner die een voetballer misbruikt om maar in het epicentrum van de aandacht te blijven en euro’s binnen te harken?

Dat jij jezelf zo voor schut zet, moeten de (social) media wat mij betreft niet wegmoffelen wegens ‘onwelgevallige mening’, maar juist laten zien.

Zelfs als ze daardoor maar één zo’n arm schaap uit je sekte weten te redden, was het het namelijk waard.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Voor als je weer eens twittert zonder eindredactie.

UPDATE voor de Engelsekteleden die er in hun blinde woede overheen lazen: Eriksen is volgens zijn club NIET gevaccineerd.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ schrijf ik ‘om niet’. Wil je desondanks doneren, dan kan dat via Ahmed (die 10% krijgt) of via mevrouw Dijkgraaf (die 50% pakt, minstens).