Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Wopke Hoekstra

16-06-2021 09:31

Meneer Hoekstra,

Ooit hoopte ik dat u zich kandidaat zou stellen voor het lijsttrekkerschap van het CDA, omdat ik dacht dat Mark Rutte dan eindelijk serieuze concurrentie zou krijgen van iemand die een minder slecht mens was.

How wrong could I be?

Ik zat er compleet naast over uw concurrentiepositie.

U scoorde bij de potentiële kiezer als enige van de lijsttrekkers inderdaad in uw rol als ‘family-man’, met die ooit door PvdA-leider Wouter Bos bedachte kleffe inkijkjes in uw gezinsleven en het op straat gooien van de medische  gegevens van één van uw kinderen.

Maar verder: drama.

Holle Woorden BV.

In de paar debatten die u voerde, was het prijsschieten voor ál uw tegenstanders en toen Nieuwsuur u confronteerde met boeren en buitenlui (búrgers!) werd het zelfs bijna zielig.

Dat u vlak voor de verkiezingen bekendmaakte de duur van een WW-uitkering te willen halveren en dat nagenoeg alle media hadden besloten dat ze moesten proberen Sigrid Kaag premier te maken, hielp ook niet mee.

Sportzomer 2021Sportzomer 2021

Ik zat er ook compleet naast over uw persoonlijkheid.

Mijn hoop dat u wel een integer mens bent, was ijdel.

U bent op dat gebied juist Mark Ruttes gelijke gebleken.

We zien dat het duidelijkst nu het CDA, úw CDA, vol gas geeft in de karaktermoord op Pieter Omtzigt.

Gisteravond deelde u (volgens verslaggevers van ANP en Nederlands Dagblad die er bij waren) medische informatie over Pieter Omtzigt met honderden CDA-prominenten.

Dat was bij de digitale bijeenkomst waar interim-partijvoorzitter Marnix van Rij naar buiten bracht dat Pieter Omtzigt toegegeven zou hebben dat zijn rapport gelekt was door iemand uit zijn eigen kring.

En waar dezelfde Van Rij beweerde dat toenmalig CDA-voorzitter Rutger Ploum “pertinent nooit toezeggingen aan Omtzigt had gedaan” dat die Hugo de Jonge als lijsttrekker zou opvolgen als die onverhoopt zou afhaken.

Nou geloof ik best dat Ploum tot elke leugen bereid is in het belang van de partij, maar het is buitengewoon ranzig dat Van Rij Omtzigt wél tegenover honderden leden van het CDA voor leugenaar uitmaakt als hij zich (zogenaamd) onbespied waant voor de media, maar het niet in de openbaarheid durft te doen.

 

U doet het én laat het allemaal gebeuren, omdat u hoopt dat het misschien wel het laatste zetje is dat Pieter Omtzigt nodig heeft om helemaal uit de politiek te verdwijnen én dat de CDA-leden in Pieter Omtzigt de geesteszieke kwade genius gaan zien.

En wat is het ‘verweer’ van een woordvoerder van uw partij?

“Het was niet de bedoeling dat journalisten toegang kregen tot de call.”

Ofwel: karaktermoord op Pieter Omtzigt is prima, maar vervelend dat ANP en Nederlands Dagblad er getuige van waren.

Ik geloof er geen reet van dat die journalisten ‘stiekem’ meekeken.

Gewoon part of the plan.

Want het is zoals Alexander Pechtold ooit tegen Opzij zei: “Het is allemaal veel vuiler en vunziger dan mensen denken.”

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Al sluit ik niet uit dat u het al heeft.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ schrijf ik ‘om niet’. Wil je desondanks doneren, dan kan dat via Ahmed (die 10% krijgt) of via mevrouw Dijkgraaf (die 50% pakt, minstens).