Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Margriet van der Linden

19-06-2021 09:31

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Beste Margriet,

Bij de Mediapodcast van het Algemeen Dagblad hoorde ik de doorgaans goed ingevoerde Angela de Jong zeggen dat BNNVARA Fidan Ekiz en eh… die andere vooral hebben ontslagen omdat ze willen voorkomen dat jij het héle jaar het tijdslot van DWDD gaat vullen.

Want dat zou de wens van jou én KRONCRV zijn.

En aangezien ze bij BNNVARA weten dat jouw producent Irene van den Brekel, de vrouw van D66-minister Kajsa Ollongren, een van de BFF’jes is van de hoogste baas van de NPO, Shula Rijxman, snap ik dat ze denken dat ze met de deugende winkeldochter Sophie Hilbrand en een Marokkaanse advocaat met oude vriendschapsbanden tot in de EBI in Vught meer kans maken dan met de winnares van de Pim Fortuyn Prijs en een wannabe zanger/pianist.

Ik zou het ook nog snappen als BNNVARA met Hilbrand en Kasem tóch aan het kortste eind trekt.

Want hoe getraind in deugen Hilbrand ook is, en hoe goedgekeurd door Peter R. de Vries Kasem ook is, geen van beiden zijn zo bedreven in het geruststellen van gajes en het vinden van vullis.

Want laten we eerlijk zijn.

Wie kan een jihadbruid er uit laten zien als Moeder Teresa zelf?

Wie kan een Moslimbroederschapmeisje presenteren als een slachtoffer van extreemrechtse haat?

Wie maakt van een nazaat van Ghanese slavenhandelaren met agressie-issues jegens de andersgekleurde (want blanke) medemens een boegbeeld van fatsoenlijk activisme?

Jij!

Als voornoemde EBI-bewoner (Ridouan Taghi) ooit de kans krijgt om aan te schuiven bij jouw programma ‘M’, zal de kijker na afloop van het interview vooral denken dat we te maken hebben met een ondernemer die alleen maar veel geld verdient om zoveel mogelijk kansarme jongeren aan een stageplaats te helpen en die altijd in de veronderstelling leefde dat hij echt in waspoeder handelde.

Had de gebrekkig Nederlands sprekende allochtoon Máxima Zorreguieta zich door jou laten interviewen omdat ze ook weleens een keer alleen maar met ‘ja’ of ‘nee’ wilde antwoorden op ellenlange vragen, dan had je de kijker achtergelaten met het idee dat haar lieve vadertje ten tijde van het Videla-bewind niet eens wist dat vliegtuigen bestónden.

En zelfs Sywert van Lienden had je (ware hij niet een typische CDA’er geweest, maar van D66, en niet blank maar ‘van kleur’), in twaalf minuten bij de kijker weten neer te zetten als de reïncarnatie van Jezus Christus.

Dat is een gave.

Of de kijker daar ook op zich te wachten?

LOL.

Dat maakt de Publieke Omroep geen reet uit.

Als De Boodschap er maar in geramd wordt.

Fuck de kijker!

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Voor als Sylvana een keer te gast is.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ schrijf ik ‘om niet’. Wil je desondanks doneren, dan kan dat via Ahmed (die 10% krijgt) of via mevrouw Dijkgraaf (die 50% pakt, als ik mazzel heb).