Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Esther Ouwehand

20-06-2021 09:31

DierDier

Hoi Esther!

Het begon gisteren opeens heel erg te stinken.

Die geur waaide vanaf jullie digitale partijcongres helemaal naar het Friese platteland.

Het was de geur van hypocrisie.

Bestuursleden en politici van jouw Partij voor de Dieren mogen voortaan als ze in functie zijn geen dierlijke producten meer eten en drinken. Dat staat in de nieuwe gedragsregels. Vanwege hun ‘voorbeeldfunctie’.

Hoe hypocriet wil je het hebben?

Voor de Bühne doen alsof je veganist bent en zodra je thuis bent een lekkere biefstuk naar binnen schuiven, ontbijten met een uitsmijtertje en de boel wegspoelen met een glas (koeien)melk.

En ‘s avonds aan de met gelatine ‘gebonden’ borrelnootjes, met uit dierenbotten gewonnen koolstof gebleekte witte suiker in je koffie doen en bij de snackbar een in dierlijk vet gebakken patatje halen.

Mij best hoor, principieel doen over dierenleed, maar wéés dan ook principieel.

Wat jullie doen is zo vreselijk hypocriet.

En ouderwets.


Het is als met de televisie die SGP’ers vroeger zogenaamd niet hadden omdat het volgens de dominee ‘het oog van de duivel’ was, maar die dan wel stiekem in de kast stond.

Je weet dat als Katwijker vast nog wel.

Ook wel grappig dat het voorstel vanuit jullie leden om een vliegverbod in de gedragsregels op te nemen werd afgewezen door de partijtop.

Dat gebeurde natuurlijk niet omdat ook PvdD’ers verder of efficiënter met vakantie willen dan met bus en trein mogelijk is, maar omdat de top van de PvdD elders op de wereld moet helpen met het opzetten van lokale dierenpartijen.

Jeweetwel, die reisjes die jouw voorgangster Marianne Thieme houdster van het wereldrecord Air Miles verzamelen maakte, toen ze met behoud van haar salaris als Tweede Kamerlid eigenlijk alleen nog op reis was voor de sekte eh… beweging.

En een lekker kleurtje.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje!

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ schrijf ik ‘om niet’. Wil je desondanks doneren, dan kan dat via Ahmed (die 10% krijgt) of via mevrouw Dijkgraaf (die 50% pakt, als ik mazzel heb).