Portemonnee

Koers dogecoin duikelt verder naar beneden en noteert even onder de 14 cent

22-06-2021 20:34

Een hond © pixabay

Tesamen met een hele reeks andere cryptomunten kreeg de dogecoin flinke klappen vandaag. Een maand geleden noteerde de munt nog even 0.61 euro, maar vandaag dook de waarde van DOGE zelfs even onder de 14 cent. Dat is een flinke klap als je temidden van de hausse was ingestapt.

Toch werd de dogecoin gisteren tot ‘investering van het jaar‘ gebombardeerd. Niet zo gek, wie een jaar geleden was begonnen met investeren had nu alsnog ruim 4700% in de plus kunnen staan, afhankelijk van het exacte instapmoment.

Wat de waarde van de munt precies drukt is lastig te voorspellen. Verschillende analisten waarschuwen al een tijd dat de waarde van veel cryptomunten, met name ‘memecoins’ in geen verhouding meer staat tot de werkelijke waarde. Ook de steun van Elon Musk kon een verdere koersval deze week niet meer tegen houden.

China kondigde deze week steviger maatregelen aan tegen het ‘minen’ van nieuwe bitcoin. Dat maakt investeerders er niet blijer op, maar een directe relatie tot de daling van de Doge-koers is niet te maken. Voor enthousiastelingen is het nu de vraag of dit het moment is om in te stappen, of dat Doge nog verder implodeert. Vergeet niet; lange tijd schommelde de waarde in de duizendsten van Euro’s in plaats van tientallen eurocenten.