Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Quinsy Gario

19-07-2021 09:31

Beste Quinsy,

Op de redactie van dagblad Trouw is er vandaag gebak bij de koffie: ze hebben ook eens een keer een primeur.

Quinsy Gario uit BIJ1 gezet vanwege signalen ‘dat niet iedereen zich veilig voelde’”, meldt de krant.

Wat is dat toch met die activisten?

Vorig jaar hadden we al die nazaat van Ghanese slavenhandelaren die beloofde dat hij geschminkte Nederlanders op hun gezicht ging trappen. En bij wie een interviewer van de EO zich niet veilig voelde omdat hij “problemen zou krijgen” als hij een interviewfragment weigerde te wissen.

En nu jij dus weer.

BIJ1 wil, nadat ze het advocatenkantoor Van Overbeek De Meyer cs. onderzoek naar ‘de zaak’ had laten doen, niet meer zeggen dan dat het bestuur “geschrokken” is van de resultaten en dat jouw BIJ1-lidmaatschap is ingetrokken omdat partijleden “gevoelens van onveiligheid voelden in jouw omgeving”.

Daar ben je lekker mee.

Dat wordt natuurlijk weer volop speculatie.

ComputerComputer

Pakte je net als die Akwasi de laptop van een partijgenoot af omdat je ook een goudkleurige Apple wilt? Dreigde je compromitterende informatie over een partijgenoot te openbaren als die niet elke maand een deel van zijn of haar uitkering aan jou gaf als zwijggeld? Of was het allemaal veel banaler en kon je het spreekwoordelijke kinderarmpje niet in je Jansen en Tilanus houden in de buurt van een of meer partijgenoten (m/v/div)?

Hoe dan ook: mooi kut voor Sylvana Simons.

Want je was wel de nummer 2 op de kandidatenlijst van BIJ1.

En dat betekent dat je alsnog de Tweede Kamer in gaat als Sylvana onverhoopt door ziekte voor langere tijd wordt uitgeschakeld of vertrekt omdat ze een betere ‘baan’ vindt. Er is immers geen handvol, maar een land vol met Ronald Kahns en het Kamerlidmaatschap is op de manier waarop zij het invult verrekte hard werken.

Aan de andere kant hoeven we ook geen medelijden met Sylvana te hebben.

Ze was gewaarschuwd.

Nou ja, ze had gewaarschuwd kunnen zijn.

Want precies vijf jaar geleden werd jij ook al eens ergens op een zijspoor gezet.

Jerry Afriyie, die verbaal gehandicapte directeur-grootaandeelhouder van Kick Out Zwarte Piet, maakte toen bekend waarom hij jou uit het project ‘Zwarte Piet is racisme’ heeft gezet.

Hij meldde op Facebook dat jij de vier jaar daarvoor alles had gedaan om hem te beschadigen en de geschiedenis van ‘Zwarte Piet is Racisme’ te vervalsen. Hij zei verder dat je een dief bent, dat je een gedragsstoornis hebt en dat je last hebt van een superioriteitsgevoel en anderen als minderwaardig bejegent.

Blijkbaar is dat Sylvana allemaal ontgaan.

En de helper whiteys om haar heen ook.

En nu zitten ze bij BIJ1 met de gebakken peren.

Temeer omdat je het er niet bij laat zitten.

Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

In Trouw kies je namelijk meteen de tegenaanval. Jij zou partijgenoten geen onveilig gevoel hebben gegeven, de partij heeft juist geprobeerd “mijn bestaan binnen de partij te bemoeilijken”. Jíj wilde pestgedrag en machtsmisbruik aan de kaak stellen. En je sluit niet uit dat die intrekking van je lidmaatschap daardoor is veroorzaakt.

Karaktermoord op de klokkenluider.

LOL.

Wat ook wel grappig is: dat je beweert dat jouw royement het vele werk van vrijwilligers en vertegenwoordigers van BIJ1 teniet doet.

En dat je naast de slachtofferkaart ook de racismekaart trekt, als je tegen Trouw zegt: “Het laatste wat ik wil is dat racistisch Nederland gaat juichen over ruzie in de partij”.

Hoor jij iemand juichen?

Ik niet.

Ik denk zelf ook alleen maar: kut.

Kut dat jouw brieven hierdoor bij sollicitaties onderaan de stapel zullen belanden en je dus levenslang zal zijn aangewezen op een uitkering en een zootje toeslagen.

Dat moet allemaal wél door de hardwerkende burger worden opgebracht.

Snap je?

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! In de juiste kleur uiteraard.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ schrijf ik ‘om niet’. Wil je desondanks doneren, dan kan dat eenmalig via mevrouw Dijkgraaf of maandelijks via de rolstoelmarokkaan.