Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Anousha Nzume

24-07-2021 09:31

Lieve Anousha,

The gift that keeps on givin’…

Dat is BIJ1.

Dat ben jij.

Gisteren sprak jij “als lijstduwer en persoonlijk betrokkene” je verontwaardiging uit over het feit dat een ‘wit onderzoeksbureau’ had geconstateerd dat Quinsy Gario bij BIJ1 voor ‘onveiligheid’ had gezorgd.

Met ‘wit onderzoeksbureau’ bedoelde je: een in ongewenst gedrag op het werk gespecialiseerd advocatenkantoor met drie blanke advocaten en een blanke juridisch asssistente.

Nou heb ik even gegoogeld op ‘zwarte onderzoeksbureaus’ die gespecialiseerd zijn in ongewenst gedrag op het werk, maar die ben ik eerlijk gezegd niet tegengekomen.

Wel Gerald Roethof natuurlijk, maar die houdt liever moordenaars uit de cel dan dat hij zich bezig gaat houden met intern geneuzel bij een mafklapperspartijtje. Als BIJ1 hem al zou kunnen betalen…

Wat jij, de schrijfster van het schotschrift ‘Hallo Witte Mensen’, ook wel vervelend zal vinden: dat ‘witte’ mannen zich ondertussen verkneukelen om het gedoetje bij BIJ1.

Dat BIJ1 er toch is ingetrapt toen het de notoire ruziezoeker Quinsy Gario op de (belangrijke) tweede plek van de kandidatenlijst zette.

Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Dat BIJ1 door dramatische crisiscommunicatie de suggestie levend hield dat Quinsy Gario zich schuldig had gemaakt aan een #MeToo-affaire.

Dat BIJ1 een partij blijkt waarin het leiderschap níet bij partijleider Sylvana Simons ligt (die was immers de hele week aan het “lezen, brunchen, kuieren, tafelen, schaterlachen en slapen”), maar dat zij slechts de trekpop is van een klein clubje (nog) niet met name genoemde machtswellustelingen die in jouw ogen niet allemaal even pigmentverwend zijn.

Ik vind het héérlijk, dat amateuristische gedoe.

Maar ik ben dan ook een ‘witte’ man.

Net als trouwens dr. Martijn Figee.

Dat is jouw echtgenoot.

Die bij het Joodse (!) Mount Sinaï Hospital in New York de munten verdient waarmee jij je activistenhobbytje kunt financieren :-)

Dikke kus!

JanD

PS. Cadeautje! Voor als je je verveelt in je fraaie Amerikaanse stulpje.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ schrijf ik ‘om niet’. Wil je desondanks doneren, dan kan dat eenmalig via mevrouw Dijkgraaf of maandelijks via de rolstoelmarokkaan.