Politiek

‘De wereld van Thierry Baudet heeft steeds meer weg van Jurassic Park’

28-07-2021 12:31

Thierry Baudet (FvD).

“De wereld van Thierry Baudet heeft steeds meer weg van Jurassic Park. Zijn tegenstanders zijn zo overweldigend, zo machtig, dat er niet meer tegen valt te vechten.

De cijfers en claims in het essay die moeten laten zien dat het wel meevalt met de risico’s van het virus zijn vrijwel zonder uitzondering incorrect of onvolledig. Op Twitter is het niet anders: niet alleen deelt de Forum-leider complottheorieën die insinueren dat de pandemie een vooropgezet plan is, maar ook tweet hij overlijdensberichten van mensen die zouden zijn gestorven aan het coronavaccin, maar die helemaal niet blijken te bestaan.

Als hij niet geradicaliseerd is, zeggen mensen om hem heen, is Baudet op zijn minst gedemoraliseerd. Hij krijgt niet meer de tegenspraak die hij vroeger kreeg, zeggen zij, en denkt in actie-reactie: wordt hij ergens van beschuldigd, dan slaat hij van zich af door die beschuldiging te ironiseren. Nemen ze hem niet serieus, dan neemt hij hén niet serieus. Alles kan een grapje zijn – of niet.

Wybren van Haga had hij „een hug gegeven”, zei Baudet nog vriendschappelijk nadat ze in mei met elkaar braken vanwege een vrijheidsposter. Kort daarna noemde hij hem „corrupt” en „omkoopbaar”.

Grotere ambities lijken ver weg. Over de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 heeft de partij nog niets aangekondigd.”

U bent nog steeds lid van FvD? Zoek hulp!