Politiek

Geenstijl.nl enige medium dat wél gewoon kritisch blijft in zaak mishandeling Frédérique

29-07-2021 13:36

Kijk, daarom bestaat Geenstijl en daarom is het GOED dat Geenstijl bestaat: om te doen wat alle andere media nalaten. Bijvoorbeeld vraagtekens zetten bij het wel heel erg mediageile gedrag van de vader van Frédérique die in elkaar geslagen zou zijn door mocro’s (”’tieners”’) in een speeltuintje, alleen maar omdat zij/hij ‘non-binair’ is.

Zou, want vooralsnog is er alleen het verhaal van de vader, en van getuigen wat dan weer de vriendjes van het slachtoffer zijn. Nog lang geen uitgemaakte zaak.

Het zou zomaar kunnen dat het slachtoffer is geslagen om hele andere redenen, gewoon een ordinaire ruzie, dat gebeurt wel eens bij ”’tieners”’. Het zou ook zomaar kunnen dat het slachtoffer weliswaar zonder reden in elkaar is geslagen maar dat het ‘non-binair’-verhaal er wel heel erg makkelijk is bijgehaald door een vader die wel heel erg graag aandacht wil en wel heel erg gretig  zijn eigen kind (minderjarig!) uitgebreid inzet in de media.

Het zou allemaal zomaar kunnen, we weten het niet, niemand weet het. We weten nog helemaal niks. Maar de msm, al die pathetische kut-BN’ers en de redactie van Humberto Tan lijken het allemaal al wel te weten. Dus geven die msm de vader van het slachtoffer kritiekloos alle ruimte om van alles en nog wat te beweren maar vooral om zichzelf in het zonnetje te zetten.

Wat ze misschien niet hadden gedaan als ze iets kritischer waren geweest op die vader. Die, zoals nu blijkt, uitsluitend dankzij Geenstijl, wel een heel erg dubieus verleden heeft. Met strafblad en veroordeling voor tenminste het in bezit hebben van een pistool met geluidsdemper(!), kogels en een stroomstootwapen. Wat allemaal gewoon in zijn huis rondslingerde terwijl zijn vijf kinderen (hele jonge kinderen) ook in dat huis rondliepen.

Als ze bij de redactie van Humberto Tan iets minder hard waren klaargekomen op dat zo dappere en hartverwarmende verhaal van een genderneutraal kind dat gewoon zichzelf wil zijn en ongewild slachtoffer is geworden van gewelddadig tuig en iets minder hadden vertrouwd op de suikerzoete regenboogverhaaltjes van die vader hadden ze misschien, op z’n minst, ook wat kritische vragen aan hem kunnen stellen. Bijvoorbeeld hoe precies al dat zalvende suikerzoete gewauwel over ‘vergeving’ en ‘tolerantie’ precies valt te verenigen met het in huis laten rondslingeren van een illegaal vuurwapen inclusief geluidsdemper en patronen en een stroomstootwapen. Of bijvoorbeeld waarom hij zelf in een linkedinbericht roept dat hij onterecht door een arrestatieteam van straat is gehaald en ‘in hoger beroep is vrijgesproken’, maar daarbij voor het gemak vergeet te melden dat hij door dat arrestatieteam van straat werd gehaald omdat hij vuurwapengevaarlijk was, iets wat ongetwijfeld niet is weerlegd in hoger beroep omdat hij het wapenbezit bij de eerste rechtszaak zelf heeft bekend.

Misschien hadden ze bij Humberto Tan, de NOS en al die andere regenboogeenhoornpropagandisten een paar minuten kunnen Googlen? Dan waren ze bijna als vanzelf gestuit op dat bizarre verhaal over afpersing via WhatsApp (waarvoor vader uiteindelijk is vrijgesproken door het hof in Amsterdam) of over vaders’ dubieuze verleden van schimmige bedrijfjes die failliet zijn gegaan al dan niet nadat ze werden onderzocht wegens vermoedens van witwassen. Om maar eens iets te noemen.

En was er dan helemaal niemand in de normaal zo ‘kritische’ en ‘moreel hoogstaande’ kwaliteitsjournalistiek die zich afvroeg hoe leuk een kind van slechts 14 jaar oud het eigenlijk zelf vindt om door heel deugend policor Nederland te worden bejubeld als non-binaire held die zo lekker zichzelf blijft terwijl vader alle aandacht naar zich toezuigt? Terwijl dat kind zonder twijfel al het nodige heeft meegemaakt in een slepende vechtscheiding tussen een vader en een moeder die beiden overduidelijk het nodige aan ernstige problemen hadden of hebben?

Wie in de zichzelf in de aars starende Nederlandse media vroeg zich af wat zo’n kind allemaal heeft doorgemaakt als vader heeft vastgezeten voor wapenbezit en beschuldigd werd van afpersing terwijl moeder kennelijk zoveel problemen heeft dat ondanks een strafblad voor wapenbezit alle vijf de kinderen alsnog aan vader worden toegwezen? Je kunt nou niet echt zeggen dat het kind uit een stabiel gezin komt is het wel?

Was er dan echt niemand bij al die programma’s en talkshows die dacht: moeten we die vader eigenlijk wel zo’n podium geven? Is dit wel allemaal in de haak? Weten we wel genoeg? Moeten we zo’n kind niet beschermen tegen al die aandacht? Is er niet meer aan de hand?

Kennelijk niet. Kennelijk was de sensatiegeilheid bij een onderwerp dat net zo lekker in de ideologische agenda past veel te sterk. Het verlangen naar zelfgenoegzaam kunnen wentelen in onversenden emoporno won het weer eens van het zoeken naar de waarheid. Zoals vaker het geval is. Steeds vaker.

Dan moet Geenstijl het maar doen. Geenstijl kan dat omdat Geenstijl géén tijd hoeft te verspillen aan die standaard emokots van Claudia de Breij op Twitter of bezig is met een of ander kwijlliedje over dat arme slachtoffer van gendergerelateerd geweld te hypen. Geenstijl is gewoon kritisch. Geenstijl is altijd kritisch. Het zou leuk zijn als al die normaal gesproken zo moralistische en om kritische distantie jammerende media, glibberige talkshows als die van Humberto Tan en hoofdredacteuren van deels gesubsidieerde regionale omroepen als de regiozender van Noord-Holland ook gewoon krtisch blijven. Altijd kritisch blijven. En zich niet te snel laten inpakken door een tranentrekkend verhaal waarvoor geen bewijzen bestaan en waarover nog van alles valt te onderzoeken.

Dan kunnen al die moralistische media ook ophouden met eeuwig janken en drammen over het tendentieuze Geenstijl, wat zijn bestaansrecht nog altijd heeft te danken aan het morele failliet van de Nederlandse ‘kwaliteitsjournalistiek’.

Hetgeen ook deze keer weer te bewijzen viel.


De hoofdredacteur van NH Nieuws laat zien wat gesubsidieerde objectiviteit, onafhankelijkheid en journalistieke distantie in de praktijk waard is. Boy, that tweet didn´t age well.