Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Rutger Jeuken

01-08-2021 09:31

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Meneer Jeuken,

Ik heb een paar vragen voor u, mag dat?

U bent toch de hoofdofficier van Justitie die in 2017 de zaak tegen Michael P., de moordenaar van Anne Faber, behandelde?

Was u toen ook zo woedend over de ‘digitale heksenjacht’ die werd gevoerd om Annes moordenaar te vinden?

Stuurde het Openbaar Ministerie toen ook een bericht onder de kop ‘Feiten en fabels’ rond om mensen die op social media over die Michael P. schreven te waarschuwen dat ze zouden worden aangepakt wegens opruiing of bedreiging?

Meldde u toen ook dat iedereen die iets over die Michael P. publiceerde er voor zorgde dat hij een lagere straf zou krijgen?

Zat u toen ook bij de Staatsomroep de website Geenstijl te belasteren?

Loog u toen ook op televisie dat u niets meer wist dan de gewone burgers via internet wisten, om even later te beweren dat u natuurlijk niets kon zeggen over alles wat u al wist?

En trof u toen ook prutsjournalisten die u daarmee lieten wegkomen?

Was u toen ook meer begaan met het lot van -op dat moment- ‘de vermeende moordenaar’ dan met dat van Anne?

Ik dacht het niet, hè.

KlussenKlussen

Nu gaat het niet om een TBS’er als Michael P., die nota bene strafvermindering kreeg omdat bij zijn arrestatie te veel geweld werd gebruikt en hem niet op zijn zwijgrecht werd gewezen.

Nu gaat het om een stelletje geprivilegieerde knapen uit Het Gooi, die in alle rust bij pappie en mammie thuis een uitnodiging voor een verhoor mogen afwachten terwijl ze hun verhalen op elkaar afstemmen.

Want zo rolt u.

Nog één vraagje trouwens.

Als u ondanks uw ongetwijfeld volle agenda tijd had voor een bezoek aan de studio van ‘Op1’ voor een witwasoperatie, dan bent u zeker ook even bij de familie Heuvelman langs gereden om uw medeleven te betuigen met de dood van hun Carlo en hen te beloven dat u er álles aan zult doen om de daders voor jaren achter de tralies te krijgen?

Of zal de familie van het slachtoffer u wél jeuken?

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Voor als u weer zendtijd inkoopt bij de Staatsomroep.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ schrijf ik ‘om niet’. Wil je desondanks doneren, dan kan dat eenmalig via mevrouw Dijkgraaf of maandelijks via de rolstoelmarokkaan.