Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan de Amsterdamse politie

03-08-2021 09:31

KlussenKlussen

Beste politie,

Gistermiddag maakten jullie officieel bekend dat oud-profvoetballer Jergé Hoefdraad was overleden.

Een paar uur later meldden jullie dat oud-voetballer Jergé Hoefdraad toch niet was overleden, maar nog altijd in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis ligt nadat hij op de vroege zondagochtend bij een feest in Amsterdam-Zuidoost in zijn hoofd was geschoten.

“We betreuren dit zeer en bieden onze excuses aan aan zijn familie”, stond er in een Twitter-bericht.

Dat is jullie geraden, zeg.

Er was een tijd dat de politie “geen nadere mededelingen kon doen” over de identiteit van slachtoffers “omdat eerst de familie moest worden geïnformeerd”.

Vroeger.

Tegenwoordig wordt dus een Twitter-bericht de wereld ingestuurd over het overlijden van iemand die (nog) leeft en krijgt de familie van de betrokkene achteraf een “Foutje, bedankt!” te horen.

Onvergeeflijk.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Ik mag toch aannemen dat de personen die verantwoordelijk zijn voor deze blunder disciplinair worden gestraft?

Ontslag op staande voet wegens verregaande incompetentie zal vast niet tot de mogelijkheden behoren.

Maar je kunt ze altijd wegpesten door ze van die regenboog- en BLM-vlaggen te laten strijken voor de Pride Week of over te plaatsen naar de afdeling die hapjes maakt voor de jaarlijkse iftar.

Dan hoeven de echte agenten hun kostbare tijd niet meer aan die deugflauwekul te besteden en kunnen deze minkukels geen verdere schade aanrichten aan jullie toch al beroerde imago.

Is de dader trouwens al gepakt?

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Best passend, lijkt mij.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ schrijf ik ‘om niet’. Wil je desondanks doneren, dan kan dat eenmalig via mevrouw Dijkgraaf of maandelijks via de rolstoelmarokkaan.