Politiek

Forum voor Democratie heeft geen geld meer voor partijbarbecue zo lijkt het

03-08-2021 21:49

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet.

Financieel gezien is het al enige tijd een zooitje bij Forum voor Democratie (FvD). Naar eigen zeggen de grootste politieke ledenpartij van Nederland, ondertussen ligt de boekhouding onder vuur. Vorig jaar kreeg verantwoordelijk minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) al het advies op te te treden tegen de partij omdat voormalig penningmeesters Henk Otten (voor zichzelf begonnen in de Eerste Kamer) en Olaf Ephraïm (overgestapt naar Wybren van Haga) hun cijfers niet op orde hadden. TPO’s ambtsgenoten van Geenstijl melden deze dinsdag dat FvD jarenlang contributie blijft afboeken bij voormalige leden.

Maar waar is al dat geld dan? Op zondag 8 augustus wil de partij ergens in de omgeving van Arnhem en Nijmegen een mooie braai organiseren. Maar FvD’ers moeten wel zelf alles meenemen. Dat is opmerkelijk; FvD organiseerde in het verleden ook al gezellige bijeenkomsten. De partij zorgde voor de infrastructuur, bier en happen en de leden hoefden slechts een bijdrage over te maken. Dat is nu anders:

“Het gaat om een zogeheten Dutch BBQ, wat inhoudt dat een ieder zijn eigen eten, drinken en spullen meeneemt. Als u beschikt over een mooie barbecue, zou het geweldig zijn als u die ook kunt meenemen. Zo kunnen we er straks met zijn allen een gezellige middag van maken.”

Zelfs een normale barbecue organiseren lukt FvD niet meer. En dat moet dan een heel Forumland gaan bouwen?

Chris Aalberts – Bij de sekte van Thierry Baudet rent iedereen vroeg of laat richting de uitgang