Portemonnee

Bitcoin nog steeds populair, nog steeds interessant voor investeerders

12-08-2021 13:47

Bitcoin ©Pixabay

De afgelopen jaren is de Bitcoin veel in het nieuws geweest. Zo is de coin rond zijn piek in de winter van 2017 volop in het nieuws geweest en hoor je de afgelopen maanden ook veel over de grootste digitale munt. De vraag die hierdoor bij velen opkomt, is wat is de Bitcoin eigenlijk en waarom is het zo populair?

Bitcoin, wat is dat?

Bitcoin is de eerste cryptovaluta die berust op een peer-to-peer betaalsysteem. De reden waarom veel mensen in de digitale valuta zijn gaan geloven, is omdat er geen centrale partij tussen zit. De oprichter van Bitcoin is Satoshi Nakamoto, maar helaas weet niemand momenteel wie dat echt is. Op het moment dat de waarde van de coin gestabiliseerd is, zou het een valuta kunnen zijn die wereldwijd voordelen op kan leveren.

Andere coins rusten op de blockchain techniek van Bitcoin

Er zijn inmiddels vele coins die rusten op de techniek van de Bitcoin. De blockchain technologie is een keten waarbij transactiedata in een chronologische volgorde aan elkaar wordt gekoppeld. Hierdoor kan er achteraf niets worden aangepast. Elke tien minuten worden alle gedane transactie aan elkaar gebundeld. Het blokje dat hierdoor ontstaan wordt vervolgens aan de grotere keten gevoegd. Door deze techniek wordt het de blockchain genoemd.

Bitcoin is interessant voor investeerders

Naast dat Bitcoin gebruikt kan worden als betaalmiddel, zijn er ook veel mensen die het kopen van Bitcoins puur als investering zien. De koers is de afgelopen jaren al flink gestegen en de verwachtingen zijn dat het nog veel verder gaat stijgen. Als jij ook geld wilt investeren in Bitcoins, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Wanneer stap je in?

Als je geld wilt investeren in Bitcoin, dan speelt het moment van intreden een belangrijke rol bij de hoeveelheid rendement dat je kunt behalen. De Koers van Bitcoin is zeer volatiel en je kunt je positie flink verbeteren als je op het juiste moment instapt. Voordat je besluit om te investeren, is het belangrijk om te bepalen voor hoe lang je erin wilt stappen. Wil je het binnen enkele maanden weer verkopen of houd je de bitcoins voor jaren?

Sla de Bitcoins veilig op

Als je de Bitcoins voor een langere periode wilt behouden, dan kun je ervoor kiezen om ze in een hardware wallet op te slaan. Alleen jij kan dan bij de coins en loopt nauwelijks risico op dat je bestolen wordt.