Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Gordon

14-08-2021 09:31

Beste Gordon,

Niet schrikken, maar ik ga je een keer complimenteren!

De afgelopen jaren heb ik vaak genoeg moeten constateren dat je een vreselijke miesgasser bent.

Toen je bij de aanslag op de Boulevard in Nice je fifteen minutes of fame claimde door de hele wereld te melden dat jij bíjna ook tot de ruim tachtig slachtoffers had behoord. “Was dus bijna naar Nice gevlogen om 14e juli te vieren. Op laatste moment afgezegd. Krankzinnig allemaal pffff”.

Toen je ter promotie van één of ander nieuw programma van je verzon dat je bij de psycholoog zat en een vlinder had gezien en dat je daar helemaal vol schoot omdat dat een heel belangrijk signaal was. “Want ik had met mijn overleden moeder afgesproken dat ik een vlinder zou zien als er iets heftigs zou gebeuren. Mijn moeder probeert me op deze manier duidelijk te maken: ‘relax, het komt goed’.”



Hoe ik wist dat je dat verzon? Een stabiele persoonlijkheid als Gordon Heuckeroth bezoekt helemaal geen psycholoog!

Toen je éindelijk ging afkicken (of althans een hele zomer de roddelbladen vulde met verhálen over afkicken) in Zuid-Afrika en je meteen weer de Messias ging uithangen met je “Ik wil een voorbeeld voor anderen zijn”.

Toen je, dit jaar nog, zó ver ging in ranzigheid dat je een tv-show wilde maken waarin je met dat doorgefokte handtashondje van je langs zou gaan bij terminaal zieke mensen. “Dan noem ik het ‘Toto Los Met Gordon’. Hoe leuk is dat? Dan ga ik mensen blij maken”.

Sieraden en accessoires - NLSieraden en accessoires - NL

Toen je, ik vat het verder maar even kort samen, al die ziektes die je ‘had’ uitmolk, bijna dood op straat lag in Griekenland omdat je tegen een auto was aangelopen, toch weer ‘één wijntje’ had gedronken, helemaal in elkaar was geslagen in je Amsterdamse appartement tijdens een ripdeal, met dat koffietentje van je het allergróótste slachtoffer van corona op de hele wereld was, je belofte om voor altijd naar het homo-walhalla Dubai te vertrekken niet helemaal nakwam, enzvoorts, enzovoorts, enzovoorts.

Allemaal bewijzen van het feit dat mensen ook kwaadaardige ziektes aan hun karakter kunnen hebben.

Maar dat parkeer ik allemaal even.

Ik ga je nu gewoon, zonder te zeiken, een welgemeend compliment geven.

Zit je er klaar voor?

Nou, komt-ie.

Wat góed dat je nieuwe vriend boven de 18 is!

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Misschien voorkomt dat dat ook dit weer geen blijverdje is.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ schrijf ik ‘om niet’. Wil je desondanks doneren, dan kan dat eenmalig via mevrouw Dijkgraaf.