Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Jesse Klaver

22-08-2021 09:31

SpeelgoedSpeelgoed

Beste Jesse,

Tot nu toe dacht ik vooral aan een goede grap.

“Minister Klaver”.

Maar gisteren schreef Tom-Jan Meeus het in NRC Handelsblad en Tom-Jan Meeus is voor het laatst op een grap betrapt in 1968.

“Op de gang bij GroenLinks gonsde het van de opgewonden geruchten: in de voorlopige taakverdeling zou Klaver vicepremier worden, Ploumen voorzitter van de gezamenlijke fractie, terwijl de PvdA Lodewijk Asscher terug wilde halen in het kabinet.”

Nog erger dus.

“Vicepremier Klaver.”

Dus als straks de echte premier (Mark Rutte) aan het wandelen is met vriendje Jort, de eerste vicepremier (Sigrid Kaag) in één van haar vier huizen ergens op de wereld haar Grote Holle Frasen Boek aan het bijwerken is en de tweede vicepremier (Wopke Hoekstra) een paar dagen naar Duitsland is om bij de firma Nesmuk nieuwe messensets te bestellen om de rug van Pieter Omtzigt mee te bewerken, ben jij de baas van het land.

Jij.

De handpop van de veroordeelde linksextremist Wijnand Duijvendak.

De hoeder van het Moslimbroederschap-meisje Kauthar Bouchallikht.

De apologeet van de aanslagpleger op Thierry Baudet.

De wegkijker bij de #MeToo-affaire rond de stagiaire.

LOL.

We Mogen weer 2021We Mogen weer 2021
 

Het is voor iemand als ik, die is opgegroeid in de tijd van Den Uyl, Wiegel en Van Mierlo, die verhalen heeft meegekregen over Drees sr. en die toekeek bij Lubbers en Kok, gewoon zo moeilijk voor te stellen dat jij ooit toegang zou krijgen tot de spreekwoordelijke rode knop.

Op z’n best ben je een marketingproduct.

Op z’n slechtst de man onder wiens watch bij de jongerenorganisatie van GroenLinks alle benodigde ingrediënten voor een bom werden gevonden.

Dat kán toch niet?

Maar tegelijkertijd realiseer ik me dat we in een land leven waar je als Schoevers-meisje of oppasmoeder ook gewoon minister van Defensie kunt worden en waar de media het verhaal van een zwangere gozer met een baard met minstens zo veel enthousiasme brengen als berichten over de levens kostende clusterfucks van een omhooggevallen schoolmeester en een zichzelf chronisch overschattende oud-diplomaat.

Dus alles is hier mogelijk.

Zelfs: vicepremier Klaver.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Voor als het doorgaat.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ schrijf ik ‘om niet’. Wil je desondanks doneren, dan kan dat eenmalig via mevrouw Dijkgraaf of maandelijks via de rolstoelmarokkaan.