Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Sigrid Kaag

23-08-2021 09:31

Mevrouw Kaag,

Mijn excuses!

Sorry dat ik het niet zag.

Sorry dat ik, doordat ik niet jarenlang in oorlogsgebied werkte als topdiplomaat, te kleinburgerlijk dacht.

Sorry dat ik het stom vond dat u niet, zoals bijvoorbeeld de Fransen en de Britten, maanden geleden begon om mensen uit Afghanistan te halen.

Sorry dat ik u verachtte omdat u op de avond dat Kabul viel niet uw werk deed als minister van Buitenlandse Zaken, maar bezig was om de splinterpartijen PvdA en GroenLinks bij een gezellig etentje nog verder de vernieling in te manipuleren.

Sorry dat ik verbijsterd was dat u Ank Bijleveld een Pathé-bon had gegeven om in het voor de westerse wereld cruciale weekend te voorkomen dat ze op het ministerie van Defensie in haar onbenul opeens verkeerde orders uit zou gaan delen.

Sorry dat ik het kwalijk vond dat u het Nederlandse ambassadepersoneel toen de Taliban op het punt stonden om Kabul in te nemen als een dief in de nacht (a.k.a. als de koninklijke familie in 1940) naar Nederland liet vluchten.

Sorry dat ik u (en die oppasmoeder) uitlachte toen het vliegtuig dat jullie zogenaamd naar Kabul stuurden om mensen op te halen met panne kwam te staan.

Sorry dat ik het bizar vond dat de Nederlandse kisten die later wel uit Kabul vertrokken weinig mensen aan boord hadden en dan vaak ook nog voornamelijk mensen met als eindbestemming een ander land dan Nederland.

Sorry dat ik schreef dat u bloed aan uw handen zou hebben als Afghanen die claimden voor Nederland te hebben gewerkt (en hun familie) door de Taliban bestraft zouden worden met een nekschot, een afgehakt hoofd of ophanging op het dorpsplein.

Het waren geen fouten van u.

U, de oud-topdiplomaat die jarenlang in oorlogsgebied werkte, deed het allemaal bewust.

Voor Nederland.

U wilde ons alleen maar behoeden voor een ramp.

Dat las ik overigens niet in de Nederlandse geschreven media en dat hoorde ik niet bij de Nederlandse audiovisuele media (die zijn drukker met het witwassen van de sharia).

Nee, de Belgen openden mij de ogen.

Want wat schrijven de Belgische kranten vanochtend aan de hand van een uitgelekte mail?

HuishoudenHuishouden
 

“Er bestaat grote vrees bij de federale politie en de minister van Binnenlandse Zaken dat tussen de Afghaanse vluchtelingen  die de komende tijd in ons land verwacht worden, ook uiterst gewelddadige personen zullen zitten.”

Mensensmokkelaars.

Ronselaars.

Extremisten.

Wie had dat gedacht?

En wat bén ik u dankbaar dat u alles op alles heeft gezet (van het leegtrekken van de ambassade tot het sturen van defecte vliegtuigen) om te voorkomen dat ook ons land wordt overspoeld met een nieuwe lading terroristen!

Wilt ú anders geen premier worden in plaats van die wandelende lachzak?

Dikke kus!

JanD

PS. Cadeautje. Omdat ik u zó dankbaar ben dat er nog íemand is bij wie het gezond verstand het wint van emoties om zielige kindjes die over hekken worden gegooid.