Entertainment

BRIEFJE VAN JAN – Aan Eddy Zoëy

24-08-2021 09:31

Beste Eddy,

Zo flauw!

‘Expeditie Robinson’ gaat het 21ste seizoen in en dan is er altijd wel een bekende Nedelander die bij de ‘ik kijk nooit tv’-roepers deugpuntjes probeert te scoren met: ‘Wie zíjn die mensen?’.

De ‘ik kijk nooit tv’-roepers zijn die mensen die op Twitter en Facebook live televisieklassiekers als ‘Zomergasten’, het ‘Eurovisie Songfestival’ en mijn persoonlijke favoriet ‘Chateau Meiland’ van snedig commentaar voorzien.

Dit jaar had jij corvee.

Bij ‘RTL Boulevard’.

‘RTL Boulevard’ is het televisieprogramma dat licht kwijlend vervelend privé-nieuws over BN’ers brengt, behalve als die BN’ers het programma zelf presenteren, en waarvan één van de presentatoren vindt dat het programma de Gouden Televizier Ring moet krijgen omdát één van de deskundigen die daar incidenteel aanschoof dood is.

De ‘deskundige die ergens incidenteel aanschoof’ was ‘Peter R. de Vries’.

Maar laat ik terzake komen.

Het getuigt van intellectuele luiheid als je beweert dat je de achttien deelnemers aan de 2021-editie van ‘Expeditie Robinson’ niet kent.

Tuurlijk ken je ze wel.

Iederéén kent ze.

Zelfs ik, een 59-jarige halve kluizenaar uit Friesland met een sprietantenne op het dak voor de ontvangst van Nederland 1, Nederland 2 en bij oostenwind een enkele Duitse zender (en zonder riolering), ken ze.

Alle achttien.

Denk ik.

Zal ik dat even bewijzen?

Annemiek Koekoek hangt in menig autogarage (en koeienstal) prominent aan de muur. Ondanks het feit dat het al lang geen juni 2019 meer is, de maand die haar op de moderne opvolger van de wereldberoemde Pirelli-kalender was toebedeeld.

Dennis Schouten is de beste (want enige) vriend van Wilfred Genee. Nou ja, dat was hij. Tot Genee “niks meer voor hem kon doen bij John” en “zijn handen van hem aftrok” en tevens de bekendste naam op de eerder door Jan Roos aangevoerde zwarte lijst met personen die het Talpa-pand nooit meer mogen betreden.

Britte Lagcher is een verslaafde. Niet zoals de nóg beroemdere voormalige onderbroekenverkoper Gordon Heuckeroth aan drank en drugs en aandacht, maar aan de Eight Hour Cream Nourishing Lip Balm van Elizabeth Arden, de Orgasm Blush van Nars en aan verse maskers van Lush. Dat weet iederéén.

Dyantha Brooks is de schoondochter van Erik de Vlieger, een personage uit de onlangs uitgezonden cultserie ‘Hai Society’, waarin Jaïr Ferwerda een parodie op Gert-Jan Dröge speelde (en de schoonzus van Georgia de Vlieger, de winnares van het tv-programma ‘Design Droom’).

Eva van de Wijdeven is de ex van Tygo Gernandt, die vorig jaar de finale van de jubileumshow van ‘Wie is de Mol?’ verloor van Nikkie de Jager, die de wereld op 13 januari 2020 schokte met de mededeling dat ze als jongen geboren was.

 

Jasmine Sendar was Miss Bikini in 1995, Miss Spring in 1996 en Miss Beautiful Black in 1997 én in 1998 en je maakt mij niet wijs dat jij als aanhanger van de ‘Once you go black, you never go back’-theorie net in die jaren je ogen in je zak had en je handjes boven de deken.

Defano Holwijn is die VVD-stagiair van kleur die alle voorpagina’s haalde omdat hij Wopke Hoekstra het premierschap door de neus boorde toen hij de CDA-voorman beschuldigde van ‘micro-agressie’ nadat Hoekstra hem ‘Stefano’ had genoemd.

Jasper Demollin is een Nederlandse wegwielrenner die vooral bekend staat als tijdritspecialist en klassementsrenner. Demollin won in 2017 twee meerdaagse wedstrijden op WorldTour-niveau, te weten de Giro en de BinckBank Tour en hij werd in 2017 twee keer wereldkampioen, in de ploegentijdrit en in de individuele tijdrit. In 2018 werd hij tweede in zowel de Giro als de Tour. Hij won in alle Grote Rondes etappes (vier in de Ronde van Italië, drie in de Ronde van Frankrijk en twee in de Ronde van Spanje) en droeg in twee van de drie grote rondes in totaal 23 dagen de leiderstrui (17 roze truien in de Ronde van Italië en zes rode truien in de Ronde van Spanje).

John de Bever is een hitzanger die altijd en overal bijna uitverkocht is. Er wordt zelfs gefluisterd dat hij binnenkort uit de kast komt als de eerste homoseksuele hitzanger!

René van Meurs is de oudere broer van dj André van Meurs, die onder zijn artiestennaam Andrew Mathers in landen als Marokko, Turkije, Portugal, Mauritius, Suriname en India tech house met invloeden van latin draaide en die ‘Sunnery’ tegen de man van Doutzen Kroes mag zeggen.

Robbert Rodenburg is de zoon van de eigenaar van de DA-drogisterij in Bergambacht, Wim Rodenburg, die vroeger om redenen die ik mij niet meer kan herinneren ‘Wim Dekstier’ werd genoemd.

Sandra Ysbrandy is schrijfster van vier heel geile boeken.

Sieneke Baum-Peeters is natuurlijk gewoon ‘Sieneke’, dat mokkel met die indianentooi die zo mogelijk nog slechter scoorde bij het ‘Eurovisie Songfestival’ dan Jeangu Macrooy, wiens naam ik ook alleen maar goed schrijf omdat ik ‘m gegoogeld heb.

 

Stefano Keizers is de man die de Hugo Borst-act naar next level heeft gebracht en die, jammer voor hem, inmiddels links en rechts is ingehaald door de blanke spoken word artist Joost Oomen, die vrijdag de 2021-editie van ‘De Slimste Mens’ gaat winnen en dan zo’n hevig orgasme krijgt dat-ie Maarten van Rossem uit die stoel spuit, waar later die avond bij ‘Humberto’ aan tafel keihard om wordt gelachen, terwijl Van Rossem op de intensive care voor zijn leven ligt te vechten, wat niemand hem natuurlijk gunt, al zou het wel mooi zijn als hij na zijn revalidatie niet terugkeert in het programma (dat trouwens steeds meer kandidaten uit de C- en D-categorie heeft, maar dat tussen haakjes).

Sterrin Smalbrugge is nu nog alleen in Nederland bekend, maar omdat ze in de voetsporen zegt te zijn getreden van The Crocodile Hunter (Steve Irwin) kan ze elk moment wereldwijd breaking news worden. Het wachten is alleen nog op een pijlstaartrog die bij haar het vuile werk wil opknappen.

Sylvana IJsselmuiden is verslaggever bij de online tv-zender van NRC Handelsblad.

Yuki Kempees kennen we natuurlijk vooral als artiest. Maar hij is hard op weg ‘de witte Eus’ te worden, sinds Mai Spijkers hem onder zijn hoede nam bij uitgeverij Prometheus. Alleen ff wachten tot Lale Gül uitgemolken is en Mai een nieuwe “beste vriend” zoekt.

Jan van Halst.

Oeps.

Die ken ik dan weer níet.

Schijnt een voetbalspeler te zijn geweest.

Maar ik ben niet zo flauw dat ik ga googelen, dus wellicht weet jij meer van ‘m. Tenslotte was jouw vader Herman Morsink in de jaren ’60, naast zijn baan als vertegenwoordiger, tien jaar lang een vaste waarde in de voorhoede van Heracles en later nog amateurtrainer in die regio.

Ik hoor graag van je.

En wens je veel kijkplezier!

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Zodat je voortaan een betere beurt maakt.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ schrijf ik ‘om niet’. Wil je desondanks doneren, dan kan dat eenmalig via mevrouw Dijkgraaf of maandelijks via de rolstoelmarokkaan.