Juliaan van Acker – Als het christendom verdwijnt komt de islam in de plaats

24-08-2021 18:33

Strijdlustige moslims in Europa krijgen dank zij de overwinning van de Taliban op het Westen een enorme oppepper. Het leger van de Taliban ondervond geen enkele tegenstand van de veel grotere reguliere strijdmacht die getraind en gewapend was door de Amerikanen. Een commandant van de Taliban heeft gezegd dat hun ambities reiken tot in Europa. Als vijf procent van de Europese moslims fanatiek is en bereid tot geweld, dan zijn er binnen onze grenzen vier miljoen potentiële jihadstrijders.

De politieke machthebbers, de mainstream media, de kerkleiders en de academici kunnen onmogelijk erkennen dat de massa-immigratie van moslims in Europa leidt tot een existentiële crisis. Dit is vergelijkbaar met de situatie in de middeleeuwen: de paus, de keizer en de hoogleraren konden toen onmogelijk erkennen dat de aarde bolvormig was en rond de zon draait. Dat erkennen zou hun wereldbeeld grondig verstoord hebben. Niemand wenst zijn evenwicht te verliezen. Argumentatie met harde feiten blijft vruchteloos. Slechts enkelen zijn in staat de stap te nemen naar een nieuw inzicht. De droom van een harmonische multiculturele samenleving en vrede in een Verenigd Europa zonder nationalisme houdt in deze fase van de Europese geschiedenis de machthebbers in de ban van een niet te verstoren illusie.

Wilders, als de hedendaagse Galilei, heeft natuurlijk gelijk als hij wijst op het gevaar van de islam. Eer dat inzicht gemeengoed zal worden moet er nog veel gebeuren. Daar kom ik verder op terug.

Israël is een ander voorbeeld. Een klein leger kan meer dan honderd miljoen vijandige bewoners in het Midden-Oosten in bedwang houden. De joden in Israël hebben een duidelijk ideaal en zijn uiterst gemotiveerd daarvoor te strijden. Voor bijbelexegeten is duidelijk dat God hierin een rol speelt. Wegens de haat tegen de joden en de aanwezigheid van moslims op de Tempelberg straft God de moslims. Israël hoeft geen schot te lossen. De moslims vermoorden elkaar en schieten hun cultureel erfgoed tot puin.

In zekere zin kunnen we de pandemie, de klimaatverandering en de massa-immigratie als meevallers beschouwen. Exegeten zouden ook hierin de hand van God kunnen zien. Het volk verliest haar vrijheid. De welvaart komt in gevaar. De welzijnsvoorzieningen worden onbetaalbaar. Dit zijn de ingrediënten voor revolutie. De massa-immigratie zal nog verder exponentieel toenemen en de Europese Unie is niet in staat dit een halt toe te roepen. Wat de massa-immigratie betreft wordt nu al duidelijk dat als het christendom verdwijnt de islam in de plaats komt.

De droom van een multiculturele samenleving houdt voorlopig stand, tegen alle feiten in. Priesters in Frankrijk zijn hun leven niet meer zeker. Partijen als D66 hebben hier geen moeite meer. Zij beschouwen christenen als uitschot dat nog gelooft in sprookjes en zich durft te verzetten tegen de euthanasiewet die bedoeld is om bejaarden tijdig te ruimen. Het is vreemd dat tegen alle feiten in de christenen de moslims beschouwen als hun broeders in het geloof. God zal de christenen een handje moeten helpen om van die illusie af te komen.

Kan Europa ook beschikken over een legermacht die wil vechten voor een ideaal? De legers van Europese landen, met uitzondering van het nu soevereine Verenigd Koninkrijk, stellen nauwelijks iets voor, net zoals in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog (toen was Duitsland de uitzondering). Dat is uiteraard een echte schande in deze tijd waar de wereld vol gevaren is.

De Europese Unie biedt geen ideaal, behalve dan de vrijemarkteconomie met de Mammon als god. Enkel soevereine landen zijn in staat het volk te verenigen. Maar dan moet het volk wel een cultuur, een geschiedenis en waarden en normen delen.